YACATAN

VERSIE: 6.0.2023Yacatan

INHOUDSOPGAVE

ASPOS KASSA

Functionele wijzigingen

Scan document toevoegen aan pakbon

Met deze aanpassing is het mogelijk gemaakt om in de POS PDF bestanden aan pakbontransacties te koppelen. Om gebruik te maken van deze functionaliteit is er een nieuwe geavanceerde winkelinstelling genaamd "POSAllowUploadDocuments" toegevoegd. Wanneer deze instelling actief is én een klant gemachtigd is om transacties op rekening af te ronden, verschijnt er de mogelijkheid om bestanden te selecteren nadat er op de totaalknop is gedrukt. Hierbij verschijnt er vervolgens een extra kolom onder het klantreferentieveld waarin de bestanden kunnen worden gekoppeld via de "Selecteer" knop, waarna de bestanden verkenner wordt geopend (Hierbij wordt telkens de laatst geselecteerde map getoond). De maximaal toegestane grootte per bestand is vastgezet op 20MB. 

Het is tevens mogelijk gemaakt om het toevoegen van een bestand te verplichten aan de hand van een nieuw klantveld genaamd "DocumentRequired". Wanneer dit klantveld actief is komt de "Annuleren" knop te vervallen. Wanneer de gebruiker poogt de transactie af te ronden zonder een PDF toe te voegen zal de melding verschijnen dat het toevoegen van een document aan de transactie verplicht is.

Wanneer de pakbontransactie vervolgens is afgerond en omgezet is naar een factuur is het mogelijk om de gekoppelde bestanden in te zien en op te halen via het menupunt 'Facturen'. Tevens worden de gekoppelde bestanden ook getoond in de extensions van factuurtransacties in het menupunt transactiebeheer.

CN 35736

Verbeteringen

Aanpassingen ten behoeve van UPI 22.50

In verband met wijzigingen in het UPI PIN protocol van versie 22.00 naar 22.50 hebben we een aanpassing doorgevoerd in de pin dll zodat deze wijzigingen worden ondersteund.

CN 38097

ASPOS BACKOFFICE

Verbeteringen

Weergave snel menu

Aanpassing doorgevoerd in het zijpaneel van de Backoffice zodat bij het openen van een submenu de tekst en iconen hun correcte positie behouden. Het kon voorkomen dat de iconen buiten beeld vielen in een nieuwe versie van de Chrome browser.

CN 37794

Klanten

Functionele wijzigingen

Splitsen van pick-orders t.b.v. de PDA

We hebben aanpassingen gemaakt in de backoffice en REST om een winkeltaak te kunnen splitsen op basis van een in te vullen prefix in de geavanceerde instellingen. Hiermee is het mogelijk om een order te picken op meerdere locaties. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de locatie code die door de gebruiker ingevuld kan worden op product niveau.

Hiervoor hebben we een nieuw endpoint toegevoegd aan de Rest API: POST/api/customer-orders/{id}/CreateStoreJobsFromPickingLines.

Met deze call kan de gebruiker, door middel van het "customerOrderId" één of meerdere winkeltaken (van het type Pick Customer Order) aanmaken van de openstaande te picken regels van een klantorder. 

Als er geen openstaande pickregels zijn, of er staat al een winkeltaak open, wordt er géén nieuwe winkeltaak aangemaakt. Met de setting "WifiStoreJobSplitLoc" kan bepaald worden met welke prefixen van de locatiecode de klantorders gescheiden moeten worden. In deze setting kunnen de prefixen, gescheiden met een pijpteken, worden ingevuld. Als er gescheiden winkeltaken worden aangemaakt, wordt de ingevulde prefix gevuld in de remarks van de winkeltaak. Producten die een locatiecode hebben met een prefix die niet in de setting staan worden in een winkeltaak met remark Other gezet. De winkeltaakregels worden gesorteerd o.b.v. 

De waarden die meegegeven kunnen worden in de call zijn:

{

  "createdByStoreId": int,

  "createdByGroupUserId": int,

  "lineRemark": "string",

  "ipAddress": "string"

}

Deze waarden zijn allemaal optioneel en worden, indien niet meegegeven, automatisch gevuld of leeg gelaten:

Ook is de setting "OrderTypeToSplitJobOnLoc" geintroduceerd.  In deze setting kunnen (na de aanpassingen in de PDA) de ordertypes ingevuld worden die gesplitst moeten worden o.b.v. locatiecode. Deze setting wordt niet gebruikt als de winkeltaken worden aangemaakt direct via de RestAPI.


LET OP: Deze aanpassing is enkel nog voor de API van toepassing. De implementatie in de PDA is op dit moment nog in ontwikkeling.

CN 36574

Nieuwe winkeltaak "Wegzetlijst"

We hebben een nieuwe winkeltaak geïntroduceerd de "Wegzetlijst". Met deze lijst kunnen producten ingeruimd worden in, met locatie codes aangeduide vakken. Deze lijst wordt gegenereerd na het binnen boeken van een ontvangst en komt beschikbaar in bij de winkeltaken in de nieuwe versie van de PDA.

We hebben hiervoor een nieuw endpoint toegevoegd aan de Rest API: POST/api/receivings/{id}/CreateStoreJobs

Met deze call kan, door middel van het "receivingsId", een winkeltaak worden aangemaakt van het type "receivingPutAway". De ontvangst moet zijn verwerkt en minimaal één positieve stockQuantity regel bevatten. Als er al een open winkeltaak van het type "receivingPutAway" bestaat van de ontvangst kan er niet nog een taak worden aangemaakt. De winkeltaak neemt de regels en aantallen uit de verwerkte ontvangst over en sorteert deze o.b.v. 

De waarden die meegegeven kunnen worden in de call zijn:

{

  "jobType": "string",

  "createdByStoreId": 0,

  "createdByGroupUserId": 0,

  "lineRemark": "string",

  "ipAddress": "string"

}

JobType is verplicht en moet worden gevuld met de waarde "receivingPutAway". De overige waarden zijn allemaal optioneel en worden, indien niet meegegeven automatisch gevuld of leeg gelaten.

De winkeltaak kan worden geannuleerd via het menupunt producten>winkeltaken hiervoor is het gebruikersrecht "Annuleren Wegzetlijst" toegevoegd.


LET OP: Deze aanpassing is enkel nog voor de API van toepassing. De implementatie in de PDA is op dit moment nog in ontwikkeling.

CN 36575

Wegzetlijst backoffice aanpassingen

Wijziging doorgevoerd zodat bij het verwerken van een ontvangst via de Backoffice of de RestAPI automatisch een winkeltaak van het type "receivingPutAway" wordt aangemaakt. Dit gebeurt op basis van de storesetting "CreateRecPutAway", voorwaarden voor de ontvangst is wel dat deze ten minste één positieve "StockQuantity" regel moet bevatten.

LET OP: Deze aanpassing is enkel nog voor de API van toepassing. De implementatie in de PDA is op dit moment nog in ontwikkeling.

CN 37144

Doorlinken naar mailbeheer bij uitvragen aanbetalingsverzoek

Aanpassing doorgevoerd in de klantorder module van de Backoffice zodat, bij het aanmaken van de email voor het aanbetalingsverzoek, voortaan een pop-up in beeld verschijnt waarop de gebruiker kan klikken om direct doorverwezen te worden naar de desbetreffende mail in mailbeheer.

Klik op de pop-up om direct doorgelinkt te worden naar de zojuist aangemaakte mail in mailbeheer 

CN 36598

Wijziging artikelomschrijving op KLB label

Wijziging doorgevoerd zodat de aangepaste omschrijving van een klantorder regel op de KLB labels wordt getoond. Deze aangepaste omschrijving wordt zowel op de A4 rapportage als het Zebra KLB label getoond.

afbeelding KLB label

CN 36600

Toevoegen documenten bij klantevents

Wijziging doorgevoerd zodat bij klantevents één of meerdere PDF documenten kunnen worden toegevoegd. Deze documenten kunnen worden toegevoegd aan de klantevents via het tabblad "documenten" op de klant event pop-up. Op dit tabblad staan ook de eventueel eerder toegevoegde documenten. Via het oogje op dit tabblad wordt het document gedownload en getoond, via het prullenbakje kunnen de documenten weer worden verwijderd.  Om een nieuw document toe te voegen moet de gebruiker op de knop "toevoegen" drukken, vervolgens komt er een nieuw dialoog naar voren waar een bestand gekozen kan worden. Het is enkel toegestaan om bestanden te uploaden van het type PDF met als maximale grootte 10240 KB. Mocht het bestand hier niet aan voldoen zal ASPOS bij het uploaden hier een melding van geven.

LET OP! Het is belangrijk om te weten dat na het uploaden van een document bij een event deze gelijk is toegevoegd, dus als je op annuleren drukt op de dialoog voor klant events is het document alsnog gekoppeld.

afbeelding tabblad documenten

afbeelding dialoog bestand selecteren

CN 36043

Event overzicht op tabblad "events" in klantorder

Wijziging doorgevoerd zodat op het tabblad "events" in de klantorder via een switch kan worden aangegeven of alle events van de betreffende klant getoond moeten worden. De events die worden getoond zijn enkel van het eigen niveau of daaronder.

CN 36700

Automatisch aanmaken van events

Wijziging doorgevoerd zodat klantevents in bepaalde situaties automatisch worden aangemaakt zodat er op de winkelvloer een controle kan worden uitgevoerd op bepaalde processen. De processen waar automatisch klantevents voor worden aangemaakt zijn: 

Om deze events automatisch aan te laten maken moet er op de omgeving een taak draaien "AUTOCUSTOMEREVENTS". Deze taak maakt gebruik van instellingen die ingericht kunnen worden d.m.v. een XML in het menupunt "Generieke instellingen".

Hiervoor is een nieuw settingstype toegevoegd "CustomerEvents". De taak kijkt naar de XML die ingesteld staat op het niveau van de klantorder. Als deze niet apart staat ingesteld op het niveau van het klantorder, wordt er naar een bovenliggend niveau gekeken voor het aanmaken van de events.

In de XML kunnen de volgende zaken worden ingesteld.

Het maximaal aantal winkels die tegelijk verwerkt worden door de taak, dit is een optionele setting en staat (indien niet meegegeven) standaard op 10.

Geeft aan of de events aangemaakt moeten worden (waarden true/false)

Geeft aan of het event moet worden aangemaakt met het vinkje Actie nodig bij het aangemaakte event aan of uit staat (waarden true/false)

Het eventtype wat moet worden aangemaakt

Het actietype waarmee het event wordt aangemaakt

De periode waarna een event aangemaakt moet worden

De uitvoerdatum die gevuld wordt in het event

Voor ActivationPeriod wordt dit bepaald door de Trigger-instelling

Voor CompletionPeriod is dit de huidige datum/tijd

Huidige datum/tijd

Voegt een opgegeven tijdsduur toe of trekt deze af. De volgende tijdsduren worden ondersteund

<double> ms

<double> s

<double> minuut/minuten

<double> uur/uren

<double>dag/dagen

<double> werkdag/werkdagen

<int> maand/maanden

<int> jaar/jaren

<hh>:<mm>

min(<period>[, <period>[, ...]])

max(<period>[, <period>[, ...]])

round(<period>[, <time>])

floor(<period>[, <time>])

ceiling(<period>[, <time>])

at(<period>, <time>)

Datum/tijd in een van de volgende formaten

<yyyy>-<MM>-<dd>

<yyyy>-<MM>-<dd> <HH>:<mm>

<yyyy>-<MM>-<dd> <HH>:<mm>:<ss>

Bepaalt welke datum gebruikt wordt om de ActivationPeriod te gebruiken


De status van een geplande aanbetaling waarvan een event moet worden aangemaakt

Valide statussen:


Het type klantorder waarvoor het event moet worden aangemaakt

De status van de klantorder waarvan een event moet worden aangemaak. 

Valide staussen:

Voorbeeld XML:

<CustomerEvents>

      <StoreWindowSize>20</StoreWindowSize>

      <Settings>

        <ExpectedPayment>

          <IsEnabled>true</IsEnabled>

          <ActionRequired>true</ActionRequired>

          <EventType>PaymentRequestMail</EventType>

          <ActionType>Mailen</ActionType>

          <ActivationPeriod>floor(date-14days)</ActivationPeriod>

          <CompletionPeriod>ceiling(date+2days, 9:00)</CompletionPeriod>

          <Trigger>Scheduled</Trigger>

          <ExpectedPaymentStatuses>Open</ExpectedPaymentStatuses>

        </ExpectedPayment>

        <ExpectedPayment>

          <IsEnabled>true</IsEnabled>

          <ActionRequired>true</ActionRequired>

          <EventType>PaymentRequestCheck</EventType>

          <ActionType>Bellen</ActionType>

          <ActivationPeriod>floor(date)</ActivationPeriod>

          <CompletionPeriod>ceiling(date+7days, 9:00)</CompletionPeriod>

          <Trigger>Scheduled</Trigger>

          <ExpectedPaymentStatuses>Sent</ExpectedPaymentStatuses>

        </ExpectedPayment>

        <CustomerOrder>

          <IsEnabled>true</IsEnabled>

          <ActionRequired>true</ActionRequired>

          <EventType>CustomerOrderQuotation</EventType>

          <ActionType>Offerte/ActionType>

          <ActivationPeriod>floor(date+14days)</ActivationPeriod>

          <CompletionPeriod>ceiling(date+3business days, 9:00)</CompletionPeriod>

          <Trigger>Mailed</Trigger>

          <CustomerOrderTypes>PriceQuotation</CustomerOrderTypes>

          <CustomerOrderStatuses>Open</CustomerOrderStatuses>

        </CustomerOrder>

      </Settings>

</CustomerEvents> 

Het event dat wordt aangemaakt heeft de volgende velden gevuld:

Omdat er wordt gekeken bij de taak of er al een event bestaat van het ingegeven type zijn er 2 nieuwe event types toegevoegd, "Betalingsopdracht mail" en "Betalingsopdracht controle" voor het event om de betalingsopdracht te mailen en te controleren.

CN 36597

Klantorder soort toegevoegd

In de ASPOS Backoffice en in de REST services is het nu mogelijk om ook de klantorder soort op te geven. Daarvoor zijn de volgende wijzigen doorgevoerd:

Momenteel is het mogelijk om de soorten "Maatwerk" en "Regulier" te kiezen.

Daarnaast is ook de nieuwe setting "CustomerOrderDefaultKind" toegevoegd. Met deze setting is het mogelijk om bij het aanmaken van een nieuwe order of bij het kopiëren van een order deze soort standaard te selecteren. (Mits de setting CustomerOrderUseWizard aanstaat). De opties hier zijn "Custom" of "Regular".

Wanneer de bestaande setting "CustomerOrderUseWizard" aanstaat, wordt in de pop-up bij het aanmaken van een nieuwe order of bij het kopiëren van een order ook de optie "Soort" getoond:

Wanneer er niet gewerkt wordt met de setting "CustomerOrderUseWizard", dan wordt de order standaard op het soort "Regulier" aangemaakt. Wanneer een order wordt gekopieerd wordt het soort overgenomen van de originele order.

In de REST services bij het endpoint POST /api/customer-orders kan het soort worden opgeveven middels het nieuwe veld "Kind".

CN 36699

Verbeteringen

Onderwerp email template "Email klant ontvangst"

We hebben ervoor gezorgd dat het mogelijk is om het onderwerp van "Email klant ontvangst" & "Email klant ontvangst volledig" aan te passen in het template. Dit was voor de andere email templates al op hoofdknoop niveau te bepalen.

Het gaat hier om de templates "Email klant ontvangst" (wordt verstuurd als de setting "MailCOFulfilled" op "False" staat en de mail wordt verstuurd (ook al is de klantorder niet volledig binnen) en "Email klant ontvangst (volledig)" (wordt verstuurd als de setting "MailCOFulfilled" op "True" staat en de mail pas wordt verstuurd als de klantorder volledig binnen is).

CN 36599

Weergave issue in specifiek scenario waar het klantsaldo onterecht een nul waarde toonde

Aanpassing doorgevoerd in de klantorder module zodat de kolom 'Saldo' bij deels geleverde klantorders die een PLU product bevatten, het correcte bedrag tonen wanneer er wordt gefilterd op ordernummer en klantcode.

CN 37375

Aanpassing vinkje "actie nodig" en tijdsweergave klantevents beheer

Wijziging doorgevoerd in de Backoffice pagina "Klantevents beheer". In de pop-up om een klantevent toe te voegen is het vinkje "Actie nodig" standaard aangezet. Tevens is de dropdown van het veld 'Uitvoertijd van/tot' gewijzigd zodat daar geen dubbele tijdstippen meer voorkomen. 

CN 37317

ASPOS PDA

Verbeteringen

Werking PDA in combinatie met "WIFIManualReceiving"

Aanpassing doorgevoerd in de PDA zodat bij het openen van ontvangsten in combinatie met de geavanceerde winkelinstelling "WIFIManualReceiving" ingeschakeld de pagina naar verwachting laadt.

CN 37793

SERVICES

Verbeteringen

REST: Wijzigen transactionRecordId bij repairOptions

In de REST services is het nu mogelijk om onder de repairOptions het transactionRecordId mee te geven  / te wijzigen. Dit kan bij de volgende endpoints:

CN 36896

REST: Validatie CustomerId verwijderen

In de REST services is een aanpassing gedaan bij het POST /api/mails endpoint. Het is nu niet meer verplicht om het veld "customerId" mee te geven als het veld "to" wordt meegegeven.

CN 37474

REST: Foutmelding bij lege waarde in een filter

In de REST services is een bug opgelost waarbij een foutmelding optrad wanneer bij een filter een lege waarde werd opgegeven.

CN 37888

REST: Store-job-line toevoegen aan een "MultiReceivingsCheck" ging niet goed

In de REST services is een bug opgelost waarbij het niet mogelijk was om een store-job-line toe te voegen aan een storeJob van het type "MultiReceivingsCheck"

CN 37885

Patches


In de REST services is een bug opgelost bij het GET /api/sync/web-products-stock-info endpoint. Wanneer je eerst de web-products-stock-info voor een store opvroeg zonder dat dit resultaten gaf en vervolgens daarna een store gebruikte die wel resultaten gaf, dan werd er alsnog niks getoond. Dit kwam omdat bij de eerste opvraag de lege resultaten in de cache werden opgeslagen.

TN 1156250


Wijziging doorgevoerd zodat, wanneer de setting Cust_BirthDayReq op False staat de asterisk niet onterecht getoond wordt op de klantkaart.

TN 1156250


Aanpassing doorgevoerd in de pop-up menu's klant bewerken/toevoegen van de POS zodat bij het aanklikken van het veld geboortedatum of BTW nummer de focus niet verspringt naar een ander veld bij het gebruik van het schermtoetsenbord.


TN 1156917


Wijziging doorgevoerd zodat bij het retourneren van een transactie waar een product voor het verzilveren van punten op staat, de punten van dit product weer geretourneerd worden.


TN 1154906


Wijziging doorgevoerd in de POS zodat geannuleerde transacties niet worden getoond in het transactieoverzicht. 


TN 1158357


Aanpassing doorgevoerd in de POS zodat de retourname van bonnen die serienummerproducten bevatten via de 'Bon retour' optie mogelijk is wanneer de geavanceerde winkelinstelling RepairModuleActive is uitgeschakeld.


TN 1157094


In de EVL REST service is een aanpassing gedaan m.b.t. het ophalen van de cardTransactions. In de REST services bij het veld "totalBonusPoints" werd niet altijd het juiste puntenaantal opgehaald wanneer in de database in het verleden handmatige correcties waren uitgevoerd.


TN 1158525


Wijziging doorgevoerd m.b.t. de brood variant van wicht, voor wichtproducten met veld 'weegschaalartikel'= 1 geldt nu het volgende:


TN 1151123


In de SCO is een issue opgelost waarbij het niet mogelijk was om een cadeau kaart op te waarden waarvan het productveld "AmountRange" een enkel getal met komma bevatte.


TN 1159299


In de SCO worden nu de eventuele vertalingen van de product knoppen opgehaald op basis van de gekozen taal.


TN 1159136


Wanneer in de SCO een bon werd gemaild en de ingestelde template had geen taalcode, dan werd er geen mail aangemaakt. Nu vind er ook een fallback plaats naar een template zonder taalcode.


TN 1159131


In de REST services is een performance aanpassing gedaan zodat sneller conflicten in kortingsberekeningen opgelost kunnen worden


TN 1156793


In de REST services bij het GET /api/sync/web-products-stock-info endpoint is een bug opgelost. De storeId parameter werd op de verkeerde manier gebruikt om de bijbehorende webknopen te achterhalen. Er werd alleen gekeken naar de webnodes op de meegegeven store en de onderliggende stores, maar hij zou naar de bovenliggende stores moeten kijken. Dit is nu opgelost.


TN 1160157


In de SCO is een bug opgelost op de medewerkerscontrole pagina. Wanneer er nogmaals een medewerkerspas werd gescand dan werd dit gezien als een onbekende scancode en dit werd vervolgens ook gelogd als onbekende scancode.


TN 1159945


Wijziging doorgevoerd zodat bij het direct betalen van een baliefactuur in de POS het wisselgeld juist geboekt wordt.


TN 1159794


Wijziging doorgevoerd zodat het rapportlogo dat is toegevoegd via het tabblad "logo's" op de vestiging juist getoond wordt op de pakbon rapportage.


TN 1156626


Aanpassing doorgevoerd aan de general factuurlayout (TelerikInvoice_General) zodat footerline1 in alle gevallen correct wordt weergeven, de footer zal enkel worden getoond wanneer een factuur niet volledig is aanbetaald of de optie 'Incasso' onder het tabblad financieel van een klant uitstaat. 


TN 1159111


Aanpassing doorgevoerd zodat er extra informatie wordt weggeschreven naar de extended logging van de POS: Voortaan worden alle betaalsoorten, aanroepen naar kassalades, afronding en wisselgeld gelogd bij de commit transaction. 


TN 1159473


Wijziging doorgevoerd zodat bij het wijzigen van een werkstation (met 2 verschillende sessies) niet onterecht alle segmenten worden uitgevinkt.


TN 1160711


In de REST services is een aanpassing gedaan in de actiemodule. Bij meerdere actieve totaal acties werd onterecht dubbele korting gegeven. Dit is nu opgelost.

TN 1160094

In de REST services trad een foutmelding op wanneer de bonuspunten van een klant werden opgehaald met een dubbel cardID.

TN 1160936

In de POS is onlangs nieuwe functionaliteit toegevoegd m.b.t. het tonen van orders van andere winkels middels de storesetting "ShowCustOrdersFromNode". Orders die NIET van de eigen winkel zijn werden dan ook getoond in de POS. Dit was alleen doorgevoerd voor klantorders op het tabblad [Orders], maar niet op het eerste tabblad [Regels]. Deze functionaliteit is nu ook doorgevoerd bij het tabblad [Regels].

TN 1155807

Wijziging doorgevoerd zodat bij het offline starten van de POS de melding dat er geen gebruikers aanwezig zijn op de vestiging niet naar voren komt en de POS doorstart zodat er offline (met beperkte functionaliteit) gewerkt kan worden..

TN 1161888

In de SCO is een aanpassing gedaan die moet voorkomen dat na een update van de SCO deze niet direct na de update te gebruiken is.

TN 1155094

Wijziging doorgevoerd in het rapport "Voorraadverschillen" in het tellingen menu zodat de data niet meer dynamisch opgehaald wordt zodat je een duidelijker beeld hebt van de voorraadverschillen na een telling.

TN 1161093

Aanpassing doorgevoerd in de product kaart met betrekking tot het verstrekken van bonuspunten in een opgegeven periode zodat punten nog steeds worden uitgegeven wanneer er een nieuwe datumselectie wordt ingesteld na het verlopen van de oorspronkelijk opgegeven periode. 

TN 1161958

Wijziging doorgevoerd zodat bij het opstarten van de Narrowcasting tijdens het downloaden van de afbeeldingen de url's van de afbeeldingen worden gelogd. Ook wordt er gekeken of de url begint met de imagestoreurl. Als dit zo is wordt deze verwijderd zodat de juiste afbeelding wordt getoond. De afbeelding wordt ook opgeslagen in C:\ASPOS\NarrowCasting als background.jpg. Mocht het downloaden van de afbeelding mislukken dan wordt er teruggevallen op deze afbeelding. Voor V3 is dit de "klantdisplay achtergrond afbeelding", voor V4 de "lege playlist afbeelding". 

TN 1156372

Wijziging doorgevoerd in het kopiëren van een klantorder, zodat bij het kopiëren wordt gekeken naar de huidige groep en subgroep van het product i.p.v de groep en subgroep van de klantorderregel.

TN 1161336

Aanpassing doorgevoerd met betrekking tot het productveld 'CheckRequiredSCO' zodat, wanneer de geavanceerde instelling 'SCOAppEnabled' op true staat, de medewerkerscontrole afgaat. 

TN 1158196

In de Backoffice is een bug opgelost waarbij er na een nieuwe release bepaalde menupunten pas juist getoond werden na het legen van het cache (CTRL+F5). Deze fix is op dit moment doorgevoerd bij het menupunt [Klanten] en [Klantorders].

TN 1163762

Aanpassing doorgevoerd in de POS met betrekking tot het printen van kassabonnen via het menu klanthistorie: In het geval dat de XML van een kassabon niet meer aanwezig is zal voortaan na het klikken op de 'Kopie bon' bon knop de optie 'Print bon' in de daarop volgende pop-up niet meer getoond worden. De opties 'PDF bon' en 'E-mail bon' blijven wel beschikbaar, ook is het mogelijk om een bon op te zoeken en uit te printen via de Backoffice.

TN 1162132

Wijziging doorgevoerd die voorkomt dat er foutmelding optreed bij het ophalen van klantorders/facturen als er geen openstaande klantorders zijn maar wel facturen om te (aan)betalen.


TN 1165655

Aanpassing doorgevoerd in het rapport 'Handmatige kortingen' zodat de sortering op redencode in plaats van gebruiker gebeurt. 

TN 1166062

Aanpassing doorgevoerd in het Backoffice menu prijswijzigingen zodat in het geval dat een prijswijziging op de status 'verwerkt' staat deze niet kan worden aangepast.

TN 1165299

Aanpassing doorgevoerd in de klantorder module van de Backoffice zodat bij het importeren van foutieve barcodes via een importbestand nog steeds korting wordt gegeven op de producten waarop deze verleend dienen te worden.

TN 1164593

Wijziging doorgevoerd zodat bij een interfiliaal klantorder weer gebroken aantallen kunnen worden ingevoerd.

TN 1164447

Wijziging doorgevoerd zodat de pinbon weer getoond wordt op de A4 kassabon rapportage van Amazing Oriental.

TN 1164843

Wijziging doorgevoerd, zodat bij het op pakbon aanslaan van een transactie op pakbon het discountreasonID van een handmatige bonkorting in de transactionextension wordt geplaatst.

TN 1152822

Aanpassing doorgevoerd met betrekking tot het bestellen van een product waarop meerdere acties actief zijn zodat deze juist afgehandeld wordt.

TN 1168431

Wijziging doorgevoerd in de POS zodat in sommige situaties acties niet verdwijnen bij het samenvoegen van productregels, tevens is de implementatie voor de weergave van kortings- en actieregels op de V1 bon gewijzigd.

TN 1167955

Wijziging doorgevoerd waarmee Loki logging is toegevoegd aan de EVL Restservices

TN 1172053

Wijziging doorgevoerd zodat op de A4 bon met layout TelerikA4PdfTicket_General op de Franse vertaling geen "Note d'achat" maar "Facture" staat.

TN 1173507