INDIA

VERSIE: 6.0.2024India

INHOUDSOPGAVE

KLANTEN

Offerte reparatie module

Het kon voorkomen dat de overzichtspagina vastliep bij het openen van het offerte rapport in de reparatie module. Aanpassing doorgevoerd zodat de offerte naar verwachting wordt aangeroepen.

CN 44161

Ophalen productgroep voor pakbon regels

Wijziging doorgevoerd zodat de de groep van het product wordt opgehaald als de groep leeg is voor pakbon regels via de POS. Dit alles ten behoeve van de rapportages en journalisatie.

CN 45949

Verwerken knop uitgeschakeld bij offertes

Wijziging doorgevoerd zodat in de klantorder module de knop verwerken uitgeschakeld is als er een order van het type offerte is geselecteerd. Dit is ook doorgevoerd in REST, zodat orders van het type offerte ook niet verwerkt kunnen worden via de API.

CN 45144

Benaming ordertypes aangepast

Wijziging doorgevoerd zodat de namen voor de klantorder types zijn aangepast.

CN 45103

Verkoper tonen als klantorder is aangemaakt via kassa en productbeheer

Wijziging doorgevoerd zodat, bij het aanmaken van een klantorder via de POS of via productbeheer, de ingelogde gebruiker als verkoper wordt geselecteerd in de klantorder.

LET OP:

Als de klantorder wordt aangevuld via productbeheer door een andere gebruiker dan de originele verkoper wordt het veld niet overschreven. Als een gebruiker die geen backoffice login via de POS een klantorder aanmaakt blijft het veld ook leeg.

CN 45102

Veld "Externe opdrachten" leegmaken bij omzetten klantorder

Wijziging doorgevoerd zodat bij het omzetten van een klantorder van, bijvoorbeeld offerte naar voororder, het veld "Externe opdrachten" wordt leeggemaakt in de nieuwe order.

CN 45101

Retourorder niet op pakbon indien "op rekening" niet toegestaan

Wijziging doorgevoerd zodat het omzetten van retourorders naar pakbon beperkt kan worden o.b.v. een nieuwe setting. De setting "ReturnChkAllowOnAccount" bepaalt of er bij het omzetten van een retourorder naar pakbon een controle moet worden uitgevoerd of de klant/contactpersoon op rekening mag kopen. Als de setting op False (default waarde) staat, wordt deze check niet uitgevoerd en mag een retour order altijd naar pakbon worden gezet. Als de setting op True staat mag dit enkel als de klant/contactpersoon op rekening mag kopen. Retourorders die voortkomen uit originele orders met online betalingen en gevulde referenties blijven toegestaan om naar een pakbon te worden omgezet.

CN 42322

Klantorder regel wijzigingen

Wijziging doorgevoerd in de klantorder module, zodat op de klantorder regel, de wijzigingen die zijn gemaakt kunnen worden ingezien. Hiervoor is er in de pop-up (na het drukken op het potloodje) een extra tabblad toegevoegd waar deze historie te zien is.

Op dit tabblad is een tabel te zien waar alle wijzigingen van de klantorder regel te zien die betrekking hebben op het aantal en de prijs. Ook is te zien welke gebruiker de wijziging heeft gedaan en op welke datum en tijd dit gebeurd is.

LET OP:

Het tabblad historie op de klantorder regel wordt pas gewijzigd bij het opslaan van de klantorder, dus tussendoor wijzigen/toevoegen van een klantorder regel vult het tabblad historie nog niet.

CN 45825

Voorkomen annuleren inkooporder indien gekoppelde klantorder nog openstaat

Wijziging doorgevoerd zodat er voorkomen kan worden dat een inkooporder wordt geannuleerd zolang de gerelateerde klantorder nog (deels) open staat.

Hieroor is een nieuwe storesetting toegevoegd: "POCancelCheckRelatedCO" (default waarde is False).

Als deze setting op true staat dan is het annuleren van de inkooporder niet toegestaan als de gekoppelde klantorder nog een niet-afgeronde status heeft (Verwerkt, Geannuleerd).

Indien de "POCancelCheckRelatedCO"-instelling op True staat, wordt er een melding getoond bij het annuleren van een inkooporder:

"De inkooporder kan niet geannuleerd worden, omdat de gerelateerde klantorder nog openstaat."

LET OP:

Als minimaal één van de orders niet geannuleerd kan worden door een openstaande klantorder, wordt geen van de geselecteerde inkooporders geannuleerd.

Deze informatie wordt ook opgenomen in de melding die wordt weergegeven.

CN 45142

Rapportage openstaande reparaties

Nieuwe rapportage geïntroduceerd waarin openstaande reparaties worden weergegeven. 

Recht: Rapportage reparatie orders

Geavanceerde instelling: Reportrepairorder

Inhoud rapport:

In dit rapport staan de volgende kolommen:

CN 45995

Klantorder rapport en sortering aangepast in klantspecifieke rapportage

In het betreffende klantorder rapport wordt de leverdatum nu in het midden van het rapport getoond.

Bij het genereren / afdrukken van het klantorder rapport vind er nu ook een sortering plaats. Eerst wordt er gesorteerd op selectiecode, daarbinnen op leverdatum en daarna op tijdvak.

Dus eerst worden alle orders met selectiecode A getoond en gesorteerd en daarna alle orders met selectiecode B.

CN 46031

Event uit inkooporder wijziging

Wijziging doorgevoerd zodat in het event, die wordt aangemaakt bij het wijzigen van een inkooporderregel die gekoppeld is aan een klantorder, de juiste nummers getoond worden.

CN 45842

ASPOS KASSA

Retour nemen transactie pakbon correctie

Wijziging doorgevoerd in de functionaliteit in de POS om pakbon transacties retour te nemen wanneer de setting "POSAllowReturnOnDelv" op true staat. Pakbon correctie transacties zijn toegevoegd aan de selectie om retour te nemen.

CN 45887

Direct op de vestiging producten bestellen vanuit de POS

Wijziging doorgevoerd zodat je via de POS nu direct een klantorder kan aan maken en deze kan bestellen bij een specifieke vestiging. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van 2 settings:

True: Orders vanuit de POS worden direct (interfiliaal) besteld.

True: Geselecteerde vestiging wordt toegevoegd aan de klantorder regel als leverancier.

Wanneer beide instellingen op True staan, verschijnt er in het 'product detail'-scherm van de POS een nieuwe knop 'Bestellen'.

Alleen winkels met vrije voorraad > 0 of een besteld aantal > 0 worden getoond (afhankelijk van de ingevulde waarde bij "ShowStockLevelUntilNode" en "FreeStockSubstrCusOrdQty").

De knop 'Bestellen' wordt beschikbaar als de eigen vestiging is geselecteerd of als een ander filiaal kan leveren (vrachtwagen icoontje).

Bij het bestellen wordt het item als besteld toegevoegd aan de bon. De winkelcode wordt toegevoegd als een extensie aan de regel in het bonoverzicht.

De winkelvoorraad op het moment van bestellen wordt bewaard bij de regel. Als het bestelde aantal wordt aangepast en meer is dan de vrije voorraad op het moment van toevoegen, verschijnt een waarschuwing.

De waarschuwing toont de laatste keer dat de voorraad is gecontroleerd en de voorraad op dat moment.

Bij het droppen van de order worden inkooporders gemaakt op de huidige winkel met de leverende winkel als leverancier.

Het verwerken van inkooporders leidt tot het aanmaken van een FILW klantorder op de leverende winkel, met de huidige winkel als klant.

Afbeelding detail overzicht product

Afbeelding besteld product op POS

Afbeelding waarschuwing

CN 43902

Wijziging knop (klant)historie

Aanpassing doorgevoerd in de POS zodat het klanthistorie scherm naar verwachting wordt weergeven.

CN 46131

Set selectie en POSSumlines werkte niet goed samen

Wijziging doorgevoerd zodat de set selectie ([CTRL]+S) en het gebruik van kassaknoppen i.c.m. POSSumLines == True goed werkt, zodat het aantal van het juiste product wordt opgehoogd.

CN 27365

Samenstelscherm aangepast met kitgroep memo

Wijziging doorgevoerd zodat op de POS de ingestelde memo's ingevuld bij kitgroepen worden getoond op de POS in het samenstel scherm. 

CN 45973

Uitbreiding (totaal)prijzen, kortingen, prijzen van bestelde producten

Wijziging doorgevoerd op de POS zodat beter inzichtelijk is wat de totaalprijs is van een product met kit regels, wat de totale korting is van de regels en wat de totale bestelde waarde is.

CN 45983

Knop voor toevoegen bijlage was niet zichtbaar in pakbonmemo scherm

Wijziging doorgevoerd zodat de knop voor het toevoegen van documenten aan een pakbon weer tekst toont.

CN 46133

Pakbon en factuur retouren via pakbon transactie

Wijziging doorgevoerd waarmee het mogelijk wordt om factuurtransacties retour te nemen via de POS, hiervoor is een aanpassing gemaakt in het klanthistoriescherm. Dit zodat hier verschillende typen transacties ongeacht het omzet moment worden weergegeven.

De "retour" knop is nu beschikbaar voor alle soorten transacties, inclusief facturen, pakbonnen en verkooptransacties.

Voor facturen tonen we nu ook onderliggende pakbontransacties in het retourscherm.

De storesetting "POSReturnMode" is toegevoegd, deze krijgt standaard de waarde 0, bij POSReturnMode = 1 worden pakbontransacties getoond in de POS.

Als "CustomerHistoryShowAll" is ingesteld op true, worden ook transacties van andere winkels getoond en beschikbaar voor retourname.

Als de ingelogde gebruiker het nieuwe recht 'Factuur retourneren POS' actief heeft mag je facturen retourneren in de POS.

Ook is er een aantal wijzigen doorgevoerd aan de volgende punten:

Pakbon- en Factuurtransacties:

Retourproces:

CN 45996

Producten op bonregel snel op "besteld" kunnen zetten

Het is nu mogelijk om regels die al in de kassabon om te zetten naar een bestelling.

Dit kan een gebruiker doen met de toetsencombinatie ALT+B, je kan hier ook een touchknop van maken.

De volgende producten kunnen naar besteld omgezet worden:

Als je een regel omzet naar bestelling krijg je de pop-up gelijk aan die van het bestellen vanuit het product zoeken:

Als je dit scherm annuleert dan blijven de geselecteerde regels gewoon verkopen.

Als je al een bestelde regel heb in de bon dan krijg je dit scherm niet meer en wordt die direct op besteld gezet.

Verder afhandeling van het bestellen gaat standaard, rekening houdend met o.a. of er aanbetaald moet worden.

Mocht je producten om willen zetten die niet besteld kunnen worden bijv. opgehaalde regels van een klantorder, een aanbetaling of een sealbag product dan krijg je de volgende melding:

LET OP! 

Deze functie werkt niet samen met de optie 'KioskOrderAsSale' en als je de setting 'POSDepositAtSubtotal ' op false heb staan krijg via deze weg nooit de vraag of er iets aanbetaald moet worden. Advies is sowieso om de setting POSDepositAtSubtotal op true te hebben staan zodat eventuele kortingen etc. verrekend kunnen worden op de bestelde regels.

Deze optie is ook te gebruiken in combitaie met CTRL+S (set selectie) waarbij je dus een aantal regels selecteerd en vervolgens de knop of ALT + B gebruikt om alle geselecteerd regels om te zetten naar bestelling. Mocht er een regel tussen zitten die niet besteld kan worden dan wordt geen enkele regel omzet en dien je die eerst de deselecteren.

CN 46615

Klantorder bewerken via de POS

Wijziging doorgevoerd zodat het mogelijk is om een klantorder te bewerken via de POS, hiervoor is een nieuw gebruikersrecht toegevoegd "Klantorder bewerken via POS". Als de ingelogde gebruiker dit recht heeft en een Backoffice login, dan wordt bij het tonen van de klantorders in de POS een nieuwe knop getoond "Wijzigen". Als deze knop gebruikt wordt dan wordt in de POS de backoffice geopend, waarna na het inloggen direct de klantorder wordt geopend om hier (mits de gebruiker hier de rechten voor heeft) aanpassingen in te maken. Als deze build-in browser wordt gesloten worden de klantorders opnieuw geladen in de POS zodat de meest recente wijzigingen beschikbaar zijn.

LET OP!

Voor deze wijziging is de inrichting zeer belangrijk, de storesettings moeten op de volgende waardes staan:

Tevens moet op de machines WebView2 geïnstalleerd zijn, dit is te downloaden via de Windows store. 

Wat ook belangrijk is om te weten is dat na het inloggen via de wijzigen knop er een redirect zit naar de klantorder, op het moment dat je op die pagina komt dan worden de gebruikersrechten of je überhaupt in het klantorder beheer menu of een klantorder mag inzien genegeerd omdat die check eerder zit. Tevens blijft de gebruiker in de backoffice tot te sluiten knop gebruikt wordt.

CN 45824

Meer dan één bonmemo toevoegen in de POS

In de POS is een aanpassing gedaan in het bonmemo scherm. Het is nu mogelijk om meerdere bon templates te selecteren.

Wanneer je na het toevoegen van de eerste bonmemo template vervolgens een ander bonmemo template selecteert, dan wordt deze onder de eerste bonmemo getoond.

CN 46169

ASPOS BACKOFFICE

Ontvangsten met controletype "nooit" niet kunnen wijzigen

Nieuw recht genaamd 'Ontvangst controletype Nooit aanpassen' (standaard ingeschakeld) toegevoegd waarmee het niet mogelijk is om ontvangsten met het controletype nooit te bewerken nadat deze zijn opgeslagen door de gebruiker.

Pop-up bij het opslaan wanneer het controletype op 'nooit' wordt gezet

CN 45140

Ontvangst uit inkooporder beperken o.b.v. setting

Wijziging doorgevoerd zodat op een leverancier kan worden aangegeven of het is toegestaan is om een inkooporder te koppelen aan een ontvangst. Dit kan door middel van een bitje op de leverancierskaart (deze is enkel op het HK niveau aan te passen). Standaard staat dit bitje aan en zal de werking as-is zijn. Echter wanneer dit bitje is uitgeschakeld worden de inkooporders van deze leveranciers niet getoond bij het scherm om een ontvangst uit inkooporder aan te maken. Of het scherm in de ontvangst waar een inkooporder gekoppeld kan worden.

Via de REST service komt dit veld ook terug als er een get wordt uitgevoerd op een supplier en via rest wordt het ook afgevangen om een inkooporder aan een ontvangst te koppelen van een leverancier die dit niet toestaat.

CN 44629

Wijziging bestandsnaam email bijlage contant factuur

Wijziging doorgevoerd zodat bij het mailen van de kassabon het transactienummer achter de naam van het bijgevoegde document wordt geplaatst.

CN 45143

Service producten werden niet correct gepickt/besteld

Aanpassing doorgevoerd in de logica het bestellen van producten van producttype 'Service. Service producten worden nu  automatisch op gepicked worden gezet bij het aanmaken van een klantorder vanuit de POS.

CN 44133

Min/Max direct op product aanpassen voor producten zonder status

Wijziging doorgevoerd zodat het makkelijker is geworden om de min/max aan te passen van winkels van een lager niveau. Hiervoor is er een nieuw gebruikersrecht toegevoegd "Vestigingen kiezen bij bulk Min/Max". Als de ingelogde gebruiker dit recht heeft, wordt bij het aanpassen van de min/max een winkelselector getoond als er onderliggende winkels zijn.

CN 44893

Reparatie orders tonen in klantorder overzicht

Wijziging doorgevoerd zodat reparatie orders weer getoond worden in het klantorder overzicht. Je wordt nu doorgelinkt naar de reparatie pagina als je de reparatie opent vanuit de klantorder module, en komt weer terug in de klantorder module als je die reparatie sluit.

CN 45840

Kitgroep memo toegevoegd aan Kitgroep en backoffice scherm

In de Backoffice in het menupunt [Kitgroepen] is het nu mogelijk om een memo toe te voegen bij de kitgroep.

CN 45833

E-mail uitbetaling uit reparaties

Vanuit het menupunt Reparaties kunnen nu ook betaalopdrachten verstuurd worden. 

CN 46167

Afgiftebewijs reparatie module

Met deze aanpassing is het mogelijk gemaakt om binnen het reparatie menu van de Backoffice een afgiftebewijs te maken en vervolgens te mailen. In de onderstaande stappen wordt beschreven hoe dit in zijn werk gaat:

Voeg de beveiligingsingang 'Bon reparatie afgifte' toe aan de gewenste gebruikersgroep om toegang te krijgen tot het rapport Afgiftebewijs.

Vul de nieuw aangemaakte storesetting 'ReportProofOfDelivery'  met 'ReportRepairDeliveryOrder_General' om het rapport correct in te richten.

CN 42195

ASPOS SELFCHECKOUT

IP whitelisting in de SCO

IP whitelisting toegevoegd aan de Self checkout. Mocht de SCO niet inloggen, dient er gecontroleerd te worden of het IP-adres bekend is in ASPOS.

CN 46048

SCO memotype toegevoegd

Wijziging doorgevoerd waarmee het mogelijk is gemaakt om in de SCO memo's te laten tonen bij producten, deze memo's ingesteld via de backoffice worden dan ook enkel in de SCO getoond. Hiervoor is bij de producten een nieuwe memo type toegevoegd "SCO memo".

SCO memo in backoffice

SCO memo op de SCO

LET OP: 

Als de setting MultiLanguage op True staat is het mogelijk om de memo in meerdere talen toe te voegen aan het product, echter als er geen memo in de geselecteerde taal is ingevuld wordt dit niet getoond en is er ook geen terugval naar NL.

HTML Tags worden tevens niet ondersteund, dus zaken als enters en speciale tekens kunnen hier niet toegevoegd worden.

CN 44285


SERVICES

REST: Call voor vergetelheid

In de REST services is het nu mogelijk om een klant te vergeten. Dit kan middels het nieuwe endpoint POST /api/customers/{Id}/Forget.

Het vergeten van een klant is alleen mogelijk wanneer deze geen openstaand saldo heeft, geen nog te factureren pakbonnen heeft, en geen facturen heeft die nog niet betaald zijn.

Bij het gebruik van dit endpoint wordt de klantdata verwijderd (klant, passen, contacten, adressen, interesses, events) en persoonsgegevens worden niet herkenbaar gemaakt. 

Dit kan niet terug gedraaid worden. Het verwijderen van de klant in EVL gebeurd momenteel nog niet. Dit wordt in een later stadium opgepakt.

CN 42323

PATCHES

Extra logging toegevoegd bij het opstarten van de POS om onverwachte situaties beter te kunnen troubleshooten. 

TN 1212868

Wijziging doorgevoerd zodat korting in de inkooporder weer zichtbaar is op het totaal van de regel. 

TN 1217358

Aanpassing doorgevoerd zodat de marges in de DGN/Hubo lay-out van het werkorder rapport naar verwachting groeien en krimpen wanneer er extra data op de productregels worden geplaatst zoals memo's. 

TN 1216599