Mei

VERSIE: 6.0.20190501.xx of hoger.

ALGEMEEN

Functionele wijzigingen

1. Melding bij uitloggen ASPOS backoffice aanpassen 

Wanneer je in de Backoffice in ASPOS klikt op de knop [Uitloggen] wordt nu de melding getoond dat de gebruiker daadwerkelijk is uitgelogd. Na 3 seconden (Timer telt af) wordt er teruggegaan naar de inlogpagina van ASPOS 

2. Video Help Button

In ASPOS is het mogelijk gemaakt om per pagina video content te koppelen voor bijv. instructie video's.

Klik hier voor instructie

3. ASPOS Snelmenu balk

In de ASPOS Backofice is linksbovenin een menu toegevoegd. In dit menu worden alle menupunten getoond waartoe de gebruiker toegang heeft. Door het menu wordt het mogelijk sneller naar menupunten binnen de ASPOS Backoffice te navigeren. Door op het menupunt te klikken wordt er naar het menupunt genavigeerd. 

Klik hier voor instructie


Bugfixes

-- Geen noemenswaardige wijzigingen-- 

ASPOS KASSA

Bugfixes

1.  Oplossing doorgevoerd: foutmelding bij blokkade winkel of foutieve configuratie werkstation

 Volgende scenario's worden nu foutmeldingen getoond: 

A.) Als een winkel bij PPF (SSCD) geblokkeerd is.

B.) Als een winkel in ASPOS onjuist geconfigureerd staat 

In beide situaties wordt nu de volgende pop up melding getoond: 

'Er is een fout opgetreden bij het activeren van een Gift Card. 

- Deze kassa is niet bekend bij de Giftcard Service van SSCD. 

Voor niet geactiveerde kaarten zal een retourbon worden gemaakt 



ASPOS BACKOFFICE

Rapportage's

Functionele wijzigingen

1. optimalisatie: Rapportages in ASPOS worden nu gelogd.

De logging tijdens het genereren van rapportages is uitgebreid. Deze logging voor analyse doeleinden wordt in de database opgeslagen en zijn voor gebruikers niet inzichtelijk 

2. Optimalisatie: Telerik ReportServer

Het is nu mogelijk om de rapportages op een aparte server te laten draaien. Door middel van de setting [TelerikReportServerUrl] kan aangegeven worden op welke site de rapportages gedraaid moeten worden, dit om de lading op de reguliere applicaties te verminderen. Deze websites gelimiteerd gebruik van de resources van de server om ongewenst gedrag te voorkomen.Voor een gebruiker veranderd er niets behalve dat er bovenin een andere URL wordt gebruikt.

Producten

Functionele wijzigingen

1. Nieuw status filter in menu "Labels"

Er is een nieuw filter toegevoegd in het menupunt labels zodat ook de verwijderde labels en de reeds verwerkte labels ingezien kunnen worden. De verwerkte labels kunnen eventueel nogmaals verwerkt wordt. De datum filter werkt voor verwijderd en verwerkt over maximaal 30 dagen (anders is de tot datum leidend) en als er geen datum is ingevuld dat pakt ASPOS de datum van vandaag.

2. Extra winkelinstelling: [BackofficeMaxQuantity].

Wanneer in het menupunt [Productbeheer] de voorraad wordt aangepast door op de voorraad in de kolom "Voorraad" te klikken dan wordt bij het accepteren van de ingegeven waarde nu gekeken naar de instelling [BackofficeMaxQuantity]. Voorheen was dit standaard een maximum van 9999. Nu wordt er naar de maximum waarde gekeken bij deze instelling.

3.Uitbreiding productvelden.

in de productkaart onder [productbeheer] waardoor de klantvelden nu per 100 onder elkaar getoond worden zodat meerdere pagina's niet geopend hoeven te worden om informatie te achterhalen.

Instellingen

Functionele wijzigngen

1. Nieuwe vestigingsinstelling: 'PurchaseOrdersSafeAscii'

Met de (nieuwe) instelling PurchaseOrdersSafeAscii wordt er voor gezorgd dat er een 'vertaling' plaats vindt van ASCII karakters. A-Z, getallen en 'normale' speciale karakters worden met rust gelaten. Karakters die in andere encoderingen voor problemen kunnen zorgen worden vertaald. Zo wordt bijvoorbeeld een ï een i en het copyright teken wordt (c).

Klanten

Functionele wijzigingen

1. Veld "e-mailadres" op tabblad "Algemeen" in menu "klant bewerken" ondersteund meer symbolen.

De volgende Symbolen worden nu ook ondersteund: 

• alle cijfers.

• alle letters (zowel hoofd als klein, maar zonder accenten).

• de symbolen ! # $ % & ' * + - / = ? ^ _  ` { | } 

2. Email tag 'ter attentie van'

  Er is een tag toegevoegd [DeliveryAddressName] zodat de 'ter attentie' vanuit het bezorgtab opgehaald kan worden voor de bezorgorders. 

3. Optimalisatie van menu [Facturen] in ASPOS.

Bij het openen van het menupunt [Facturen] staat de "Factuurdatum vanaf" standaard 100 dagen terug. Bij het openen van het menupunt werd niet naar deze vanaf datum gekeken waardoor de pagina onnodig lang kon duren.

4. Klantreferentie overnemen uit de klantorder in de POS.

Nu wordt de klantreferentie ook meegegeven waardoor deze ook op de pakbon verschijnt

Zie hier voorbeeld

5. Verwijderde productvelden altijd tonen ongeacht verwijderd ja/nee 

[Klanorders] Verwijderde maatwerk vragen worden nu altijd getoond ongeacht of deze nog gekoppeld is aan het maatwerk product.

6.Meermaals retournemen van een klantorder en/of –regel aangepast.

Wanneer de aangemaakte retour klantorder wordt verwerkt naar pakbon wordt nu bijgehouden op de originele order of er nog regels/aantallen retour genomen kunnen worden. Wanneer de gehele regel/aantallen retour zijn genomen komt er een Resultaat melding 'Er is geen retour klantorder gemaakt omdat er geen retour regels zijn.'

6. Nieuwe vestigingsinstelling: [RecSkipOpenPicklingLines] pickregels niet binnen melden bij het verwerken van ontvangst 

Het is nu mogelijk om openstaande pickregels bij een ontvangst over te slaan bij het binnenboeken van een ontvangst. De voorraad wordt wel bijgeboekt. Alleen de producten die geen openstaande pickregels hebben kunnen door een ontvangst worden binnen gemeld. Middels de setting [RecSkipOpenPicklingLines] op true te zetten kan deze functionaliteit worden aangezet.

7. [Klantorder] menu wordt de laatste zoekopdracht wordt onthouden.

In het "product zoeken" wordt nu niet meer de laatste zoekcriteria in het "Omschrijving" veld getoond.

Wanneer je bijvoorbeeld in een klantorder een product toevoegt via het "product zoeken" scherm en je geeft een zoekomschrijving op, dan wordt deze laatste zoekomschrijving bij een tweede keer product toevoegen onthouden. Bij een tweede keer aanroepen van het "product zoeken" scherm wordt het omschrijving veld nu automatisch geleegd. Dit geldt ook voor de volgende menupunten vinnen ASPOS: [Klantorders], [Ontvangsten] en [Inkooporders]

8. Nieuwe mogelijk geïmplementeerd in ASPOS om klanten te importeren

Klik hier voor instructie

Acties

Functionele wijzigingen

1.  Optimalisatie van menu [Acties]

Bij het openen van het menupunt [Acties] worden nu standaard de actieve [Alleen actief] en lopende acties [Alleen lopende] getoond. Dit in verband met veel niet lopende acties, waardoor het laden van de pagina lang kan duren. Na het openen van de pagina kan er via de filters binnen dit menu de gewenste acties tonen.

WIFI ASPOS

Functionele wijzigingen

1. Franco order waarde tonen in PDA 

onder de taak "inkoop"  kan tijdens het scannen gecontroleerd  worden of de order al franco is. Zodra 1 artikel gescand is krijg je een pop-up dat toont of de order al franco is. Belangrijk is dat de pop-up alleen de waarde toont van de producten die gescand zijn in de taak (niet degene die al in het besteladvies staan).