--Oktober--

VERSIE: 6.0.20201003.xx of hoger.

ALGEMEEN

Functionele wijzigingen

--Geen noemenswaardige functionele wijzigingen--

Bugfixes

-- Geen noemenswaardige wijzigingen-- 

End of life

-- Geen noemenswaardige wijzigingen-- 

ASPOS KASSA

Functionele wijzigingen

--Geen noemenswaardige functionele wijzigingen--

Bugfixes

Fix doorgevoerd zodat alle tekst weer op de pinscherm staat. 

2. Kortingsverdeling niet correct 

Fix voor de verdeling van kortingen zodat korting ook wordt verdeeld als producten in meerdere acties zitten.

3. Fix die voorkomt dat de kioskorder die afgehandeld wordt tegelijkertijd als klantorder opgehaald kan worden

Het is nu niet meer mogelijk om een kiosk order die net is opgehaald ook via Alt+ K op te halen in de kassa. 

4. Laden van het logo in de kassa duurt soms lang

Indien er is ingesteld dat een logo in de POS getoond moet worden, dan wordt dat logo nu nog maar één keer ingeladen. De POS wacht nu ook niet langer meer op het laden van het logo en gaat verder waar het mee bezig was. Bij het niet kunnen laden van het logo door bijvoorbeeld verbindingsproblemen, wordt nu ook geen meer getoond maar blijft de achtergrond leeg.

5. Klantkortings redencode verdwijnt als je na totaal weer op de bon komt.

Wanneer voor een klantgroep een kortingsreden is gedefinieerd en een klant behord bij deze klantgroep werd gescand in de kassa dan viel deze kortingsreden weg nadat er op totaal werd gedrukt en weer terug werd gegaan naar de bon. Wanneer een bonregel werd aangeklikt verdween vervolgens de kortingsreden. Nu blijft de kortingsreden altijd getoond worden, ook wanneer er naar de bon wordt teruggekeerd nadat er op de totaal knop is gedrukt.

ASPOS BACKOFFICE

Rapportage's

Functionele wijzigingen

1. De voorraadwaardering details zijn uitgebereid met 1 kolom

In het rapport ''voorraadwaardering details'' is een extra kolom bestelformule toegevoegd.

2. E-mail adres van de leverancier niet correct bij het versturen van een bestelling via e-mail

Er is een aanpassing doorgevoerd dat bij het verwerken van een inkooporder op hoofdkantoor niveau van een winkel, de instellingen van de leverancier van de winkel worden gebruitk om de e-mail te versturen.

3. Leveringsdatum aanpassen bij het verwerken van een besteladvies

Binnen ASPOS is het mogelijk om tijdens het verwerken van een besteladvies naar inkooporder direct de gewenste leverdatum aan te passen. De datum die hier wordt ingevuld wordt (als je dit opslaat) overgenomen in de inkooporder.

LET OP
De datum wordt alleen overgenomen als er op OK wordt gedrukt, als je geen vinkjes aanzet dan worden de inkooporders ook niet verwerkt/verstuurd.

4. Maximaal aantaal tekens weergeven in de DGN rapportages: Offerte, Werkorder, Factuur, Proformafactuur en Opdrachtbevestiging.

Rapportages van DGN zijn aangepast zodat productomschrijvingen niet meer worden afgekapt maar op de volgende regel verder gaan. Dit tot een maximum van 60 karakters gelijk aan de maximale invoer bij productbeheer en het aanpassen van de omschrijving in klantorderbeheer. 

Voorbeeld afbeelding factuurrapportage: 

5. Leveringsdatum aanpassen bij leveranciers met het ordertype e-mail

Aanpassing gemaakt in de email die wordt verzonden als de leverancier het ordertype e-mail heeft, deze is nu gelijk aan de e-mail die wordt verzonden als je de inkooporder aanvinkt en via opties kiest voor inkooporder mailen. Dit word dan een e-mail met PDF bestand als bijlage.

Bugfixes

--Geen noemenswaardige  wijzigingen--

Producten

Functionele wijzigingen

1. Vanuit een ontvangst controle de prijs van een klantorder aanpassen

Er is een nieuwe functie toegevoegd in het ontvangsten menu waarmee een gebruiker de zojuist binnengeboekte klantorder qua prijs direct kan aanpassen. Om deze functie te activeren moet de setting RecAskPriceChangeCustOrd op true gezet worden en de gebruiker moet het recht Prijs aanpassen na verwerken ontvangst hebben.
Indien dat van toepassing is, is er een nieuwe knop beschikbaar in het menu punt ontvangsten.

Als je een ontvangst aanvinkt waarmee klantorders zijn binnengeboekt, krijg je als gebruiker de lijst met klantorder regels. In deze lijst kan je direct de verkoopprijs wijzigen en op enter drukken om de prijs te wijzigen. Bij drukken op OK wordt de prijs doorgevoerd naar de gekoppelde klantorders. Eventuele korting op de regel word genegeerd en de ingevulde prijs wordt de nieuwe prijs. Regels waar al een deel van uitgeleverd is kunnen niet meer aangepast worden ( het veld word dan uit gegrijsd) dit geld ook voor interfiliale orders.

2. Aanpassing vinkje [Alleen mix/max] in het menu tellingen

Bij het aanmaken van een telling wordt bij het vinkje 'Alleen min/max' gekeken of het artikel een min of een max heeft (voorheen moest het artikel beide hebben)

3. Product import: korting per leverancier word nu ingelezen met overerving en word ook mee berekend in het besteladvies.

Bij het berekenen van het besteladvies wordt nu de inkoopprijs van de leverancier opgehaald met daarin de korting van het tabblad leveranciers verrekend.
LET OP :  Dit is alleen de korting op het tabblad leveranciers van het product, de kortingsprijs ingevuld bij de leverancier wordt niet hierin verrekend.

4. Check op vrije voorraad bij verwerken van een order naar BC.

Voor Bouwmaat is een aanpassing gemaakt waarbij er wordt gekeken naar de voorraad van de leverende vestiging op het moment dat een klantorder wordt verwerkt naar BC-order. Als de setting: ASPOSCustomerID gevuld is met BMN gaat er bij het verwerken van de klantorder een check af die kijkt of er voldoende vrije voorraad is op het magazijn van de leverende vestiging om de order volledig te maken. Als er op 1 of meerdere regels onvoldoende vorraad is zal er een pop-up naar voren komen waarmee bepaalt kan worden of de order alsnog verwerkt moet worden door op ''ja'' te drukken of de order nog aangepast moet worden door op nee te drukken.
Eventueel is het mogelijk om producten uit te sluiten van deze check door middel van de setting: CustProcExclProdStockNr

Voorbeeld pop-up: 

Bugfixes

--Geen noemenswaardige wijzigingen--

Gebruikers

Functionele wijzigingen

--Geen noemenswaardige functionele wijzigingen--

Bugfixes

--Geen noemenswaardige  wijzigingen--

Menu's kassa

Functionele wijzigingen

1. Sneltoets voor derving aan de kassa

Er is een aanpassing gemaakt in de sneltoets mogelijkheid van ASPOS. Door de kortingsfunctie aan te vullen met een pijpscheidingsteken ( | ) en daarachter de code van een reden code in de categorie code. Wordt op de kassa automatisch het DiscountReasonID gebruitk wat je in de knop hebt gedefinieerd. Mocht er een code worden gebruikt die niet in de categorie kortingen valt, geen code worden gebruikt of een typfout in de code zitten valt ASPOS terug op de huidge werking en toont een lijst met alle DiscountReasonID's bij het selecteren van een kortingsknop.

Voorbeeld: Afbeelding knop met redencode breuk. 

Bugfixes

--Geen noemenswaardige wijzigingen--

Instellingen

Functionele wijzigingen

--Geen noemenswaardige functionele wijzigingen--

Bugfixes

1. Digitaal beursplein regelingen

Er is een aanpassing doorgevoerd in de koppeling met digitaal beursplein dat we regelingen opslaan in het gegenereerde besteladvies.
Voorheen gebeurde dit bij de leverancier waardoor als een andere vestiging ook het digitaal beursplein advies draaide de eerste regelingen overschrenven werden en mogelijk dus niet klopte.

EVL Beheer

Functionele wijzigingen

--Geen noemenswaardige functionele wijzigingen--

Bugfixes

Geen noemenswaardige wijzigingen--

Financeel

Functionele wijzigingen

--Geen noemenswaardige functionele wijzigingen--

Bugfixes

--Geen noemenswaardige wijzigingen--

Klanten

Functionele wijzigingen

1. Kopieer alle documenten van offerte naar order bij verwerken

Bij het verwerken van een offerte naar klantorder via de optie [Offerte naar order] worden nu ook de documenten op het tabblad [Documenten] in de offerte meegenomen naar de klantorder.

2. Regelomschrijving van de klantorder bij het ophalen in de kassa en omzetten naar pakbon/factuur meenemen

Wanneer in de backoffice in het menu [klantorders] in de klantorder de omschrijving van een orderregel/product is aangepast dan werd deze aangepaste omschrijving bij het ophalen van de klantorder in de kassa en verwerken naar pakbon/factuur niet getoond.
Het is nu aangepast dat deze omschrijving op de volgende pakbon rapporten word getoond:
Pakbon rapport: CustomerOrderDeliveryNote, TelerikA4PdfTicket_Dgn
Factuur rapport: TelerikInvoice_Dgn

3. Klantorderregel invoer beperken

Limiet van 60 karakters gezet op het invoerveld bij de aangepaste omschrijving in klantorderbeheer

Bugfixes

1. Klant toevoegen vanuit klantorderbeheer en Productbeheer geeft foutmelding. 

Bug gefixed waar een onterechte validatie zat op het invoeren van het Pasnummer bij het toevoegen van klanten bij het aanmaken van een klantorder in Klantorder beheer en via Productbeheer> bulkopties> Klantorder maken.

Vestigingen

Functionele wijzigingen

---Geen noemenswaardige functionele wijzigingen--

Bugfixes

-Geen noemenswaardige wijzigingen--

Acties

Functionele wijzigingen

---Geen noemenswaardige functionele wijzigingen--

Bugfixes

1. Actie op bontotaal met voucher samen met een andere actie berekent niet het voordeligste voor de klant

Actie op bontotaal met een verplichte voucher samen met andere acties berekent nu het voordeligste voor de klant.

Kas- en kluisbeheer

Functionele wijzingen

---Geen noemenswaardige functionele wijzigingen--

Bugfixes

Geen noemenswaardige wijzigingen--

WIFI ASPOS

Functionele wijzigingen

1. Wijziging in de PDA voor het gebruik om ook een 0 in te kunnen voeren tijdens een bestelling

Bij het scannen van producten in de inkooptaak is het nu mogelijk om ook 0 in te geven mocht u het gescande artikel toch niet willen bestellen. Als u 0 ingeeft krijgt u de volgende melding en wordt deze niet toegevoegd aan de te bestellen artikelen.

Bugfixes

Geen noemenswaardige wijzigingen--

WEBSHOP

Functionele wijzigingen

---Geen noemenswaardige functionele wijzigingen--

Bugfixes

Geen noemenswaardige wijzigingen--

SERVICES

Functionele wijzigingen

--Geen noemenswaardige functionele wijzigingen--

Bugfixes

Geen noemenswaardige wijzigingen--