Augustus

VERSIE: 6.0.20190109.xx of hoger.

ALGEMEEN

Functionele wijzigingen

1. Update EVOPDF

Het onderdeel van ASPOS dat verantwoordelijk is voor het maken van de PDF bestanden is bijgewerkt naar de laatste versie.

Bugfixes

-- Geen noemenswaardige wijzigingen-- 

End of life

-- Geen noemenswaardige wijzigingen-- 

ASPOS KASSA

Functionele wijzigingen

1. Niet meer printen van 2e pakbon bij op rekening verkopen

het is nu mogelijk in de kassa, bij het afronden van een transactie op rekening/pakbon, nog maar 1 kassabon/document standaard te printen. 

dit is een vestigingsinstelling die aangepast kan worden [POSDeliveryNoteTickets] naar 1. standaard staat dit veld op 2. 

Bugfixes

1.  handmatige korting loopt mee als de prijs in de kassa wordt gewijzigd

oplossing doorgevoerd:Als er op een regel in de kassa handmatige percentage korting was verleend, dan veranderde de korting niet mee als daarna de prijs van het artikel in de kassa werd gewijzigd. Dit is nu opgelost.

2. een klant meerdere keren op de opslaan knop wordt gedrukt, wordt de klant meerdere keren opgeslagen in de kassa

oplossing doorgevoerd: Bij het opslaan van een klant in de POS kan een gebruiker meerdere keren op opslaan klikken. Het gevolg was dat in bepaalde situaties de klant dan ook meerdere keren wordt opgeslagen. dit is nu opgelost. 

3. BTW soms op 0 bij dimensieproducten

Oplossing doorgevoerd: Bij het afhandelen van een transactie wordt nu gecontroleerd of bij dimensieproducten wel BTW berekend is. Zo niet, dan wordt deze alsnog berekend.

4. Bonuspunten melding (verzilveren/doorsparen/coupon) wordt nogmaals getoond in de kassa als een klant gewijzigd wordt.

oplossing doorgevoerd: in combinatie met EVL kon er in de kassa een melding worden weergegeven als een klant meer punten heeft dan de drempelwaarde. werd deze melding nogmaals weergegeven als de klantgegevens in die transactie aangepast werden. Dit kan nu niet meer.

5. Actie 'MixMatch op alles' met type 'gemiddelde inkoopprijs' gaat niet af in de kassa 

Oplossing doorgevoerd: in de kassa gingen de acties 'MixMatch op alles' met 'type gemiddelde inkoopprijs' niet af. dit is opgelost. Daarnaast nog een oplossing doorgevoerd wat niet meer mogelijk maakt om bij een bestaande actie 'MixMatch op alles' in het [acties] menu alsnog een ander type te selecteren. 

6. Kassa loopt soms vast bij uitprinten van EVL Vouchers

In een aantal specifieke gevallen kon de kassa vastlopen als er vouchers geprint moesten worden na het afronden van een bon.

7. Aanbetaalde weborders afgehaald in de POS leveren dubbele EVL punten op. 

oplossing doorgevoerd: Als er een order wordt aanbetaald in de webshop, dan worden op basis van die aanbetaling direct EVL punten uitgekeerd. Het probleem was dat bij het ophalen van de order in de kassa er nogmaals punten werden uitgekeerd. Dit is nu opgelost.

ASPOS BACKOFFICE

Producten

Functionele wijzigingen

1.Optimalisatie: Leveranciers retouren scherm.

 menupunt [leveranciers retouren] is geoptimaliseerd door standaard alleen de open en overgezette regels te tonen.

Klanten

Functionele wijzigingen

1. Interfiliaal inkooporder zichtbaar in klantorder bij bezorging.

In [Klantbeheer] wordt er nu een koppeling gemaakt naar de inkooporder zodra iemand de interfiliaal bezorg order module gebruikt.

Deze module zorgt ervoor dat Vestiging A een bezorgopdracht voor Vestiging B kan maken waarbij de omzet in vestiging A blijft, deze module is niet standaard en zal indien interesse ingericht moeten worden.

2. aanvullende velden opslaan in de pakbon en tonen in de klantorder.

er is een aanpassing voor de Transsmartkoppeling. 'Klantorders' welke zijn aangemeld bij Transsmart hebben nu alle verzendinformatie op het tabblad 'pakbonnen' in de klantorder staan. 

Bugfixes

1. Bestelaantal wordt in de klantorder altijd op 1 gezet als gebruik van serienummer aanstaat.

oplossing doorgevoerd: dat bij producten waar 'gebruik serienummer' aan stond het niet mogelijk was om aantallen ongelijk aan 1 in te vullen bij [besteld aantal] binnen [klantorders]. dit is nu opgelost en deze check geldt nu nog alleen voor giftcards.

2. B2B & EVL: klant krijgt punten terwijl in de klantgroep staat dat deze daar geen recht op heeft

Oplossing doorgevoerd: Als in de klantgroep spaartype 'geen' was aangegeven, dan spaarde de klant alsnog punten in EVL via de kassa als het om een B2B winkel ging, dit is nu opgelost.

3. Bij een 'retour klantorder' op een order die origineel was aanbetaald werd een 'refund transactie' aangemaakt.

oplossing doorgevoerd: Als een 'retour klantorder' werd aangemaakt vanuit een origineel aanbetaalde klantorder, dan werd tegelijkertijd ook een 'refund transactie' aangemaakt om de nieuwe 'retour klantorder' te laten "aanbetalen" met betaalsoort 'REFUND'. Dit kon vervolgens zorgen voor een foutieve administratieve afhandeling.

Bij een retour klantorder op een order die was aanbetaald, zal de klantorder niet meer 'aanbetaald' worden. De schuld aan de klant kan nu verrekend worden door de klantorder om te zetten naar pakbon en die te factureren.

4. klantorder naar pakbon in backoffice gaf geen punten als product geen merk had.

oplossing doorgevoerd: Bij het omzetten van een 'klantorder' in de backoffice naar pakbon worden eventuele klantpunten berekend. Dit is afhankelijk van instellingen in product, groep en merk. Als een product geen merk had, dan werden er nooit punten toegekend. dit is nu opgelost. 

Kas- en kluisbeheer

Functionele wijzigingen

1. Menupunt kastelling/afromen standaard openen met alle lades als filter.

In het menupunt [Kas tellen] en [Kas afromen] worden nu standaard bij het openen alle kassalades getoond. Het filter [Kassalade] staat nu standaard op       [alle kassalades]. Het invoerveld [Datum vanaf] staat hier nu standaard op 90 dagen minus huidige dag.

WIFI ASPOS

Functionele wijzigingen

1. Na voorraadmutatie op handscanner kom je niet meer in menu [Productinformatie]

na het scannen van een product kan je nu links onder [opties] (de drie streepjes) klikken om terug te gaan naar [productinformatie]. 

2. Artikel pop-up uitgebreid. 

het [productinformatie] scherm uitgebreid  Hierin worden nu de volgende velden extra getoond:

Voorbeeld

3. wifi applicatie geschikt gemaakt voor PDA's zonder toetsenbord

Het is nu mogelijk om de PDA applicatie te gebruiken zonder een fysiek toetsenbord. Het toetsenbord van de hardware moet wel uitgeschakeld worden, dit zit veelal standaard meegeleverd met de verscheidene apparaten die gemaakt worden voor de retail. Bovenin in het scherm zit nu de mogelijkheid om het toetsenbord in of uit te schakelen. Voorbeeld zonder toetsenbord, Als deze ingeschakeld is dan wordt het toetsenbord getoond. voorbeeld met toetsenbord

Door middel van de [zwarte pijl omlaag knop] kan de toetsenbord verborgen worden.