September

VERSIE: 6.0.20190109.xx of hoger.

ALGEMEEN

Functionele wijzigingen

--Geen noemenswaardige functionele wijzigingen--

Bugfixes

-- Geen noemenswaardige wijzigingen-- 

ASPOS KASSA

Functionele wijzigingen

1. Retourtermijn op retourbonnen verlengd.

Bij afwijkende retourcodes wordt nu in een langere periode gezocht of de transactie bestaat, transacties kunnen nu tot 90 dagen terug retour genomen worden. voorheen was dit 30 dagen.

2. Serienummer tonen op retourbon

Bij producten met een serienummer wordt in de kassa bij een retourname van het product ook het serienummer op de kassabon getoond. Zowel bij regel retour als bon retour en zowel bij een normale kassabon als de A4 kassabon.

3. Eerst e-voucher printen daarna pas kassabon.

Wanneer in de kassa een e-voucher wordt aangevraagd, dan wordt nu na het afronden van de transactie voorrang gegeven voor het printen aan de e-voucher en vervolgens de kassabon.

4. Aanpassen werking kassa i.c.m. QR code en Cashly koppeling foutcodes 919 + 914 

De koppeling met Cashly ondersteunt nu ook het scannen/afhandelen van QR barcodes. Bij het Cashly product in ASPOS moeten de volgende velden worden aangepast zodat ook de cashly QR barcode gescand en afgehandeld kan worden.

Productveld:

IDLength: 19|55

Prefix: 606436495|710881303963|70000011

Bugfixes

1. Coupon mag maar 1x te verzilveren zijn

In de kassa zit een extra controle op het serienummer voordat er afgerekend wordt dat het serienummer niet al in de bon gescand is.

2.een Payconig betaling is niet af te ronden na verlies van internet.

oplossing doorgevoerd: Nadat een Payconig betaling gestart is en het internet valt weg/ Pos offline, dan was het Payconiq transactie scherm niet meer te sluiten. dit is nu opgelost.

ASPOS BACKOFFICE

Rapportage's

Functionele wijzigingen

1. Optimalisatie:  x-afslag rapportage voucher transacties uitsluiten.

De transacties die worden gemaakt t.b.v. het aanmaken van vouchers worden nu uitgesloten in het klanten aantal/transacties op de x-afslag. 

Producten

Functionele wijzigingen

1. [Winkeltaken] kan je nu sorteren op Kolommen. 

In de tabel [winkeltaken] onder het menupunt [producten] is het nu ook mogelijk om op alle kolommen te sorteren 

2. [Productmeldingen] zonder leverancier kunnen nu verwerkt worden

Productmeldingen zonder leverancier kunnen nu verwerkt worden

3. vestigingsinstelling:[ReceivMakeSuppliesDefault]. SP4 Instelbaar gemaakt per ontvangst of leverancier voorkeur wordt 

In een ontvangst is het nu mogelijk aan te geven of de voorkeursleverancier van de producten moet worden overschreven met de leverancier waarop de ontvangst wordt binnen geboekt.

Wanneer de instelling aanstaat om de voorkeursleverancier bij het binnenboeken altijd te overschrijven [ReceivMakeSuppliesDefault = True] staat het vinkje "Overschrijf voorkeursleverancier" standaard aan. voorbeeld. Wordt de voorkeursleverancier niet standaard overschreven staat dit vinkje standaard uit.

Door deze nieuwe opties "Overschrijf voorkeursleverancier" is het mogelijk om het overschrijven van de voorkeursleverancier voor sommige ontvangsten wel/ niet aan te zetten.

4. optimalisatie layout: lokale merken 

In het menupunt [Merken] wordt nu de tabel over de volledige breedte weergegeven. Voorheen werd de tabel niet over de volledige breedte weergegeven wanneer er een lokaal merk tussen stond.

5. Optimalisatie Matrix in ASPOS 

De omschrijving van de matrix kind artikelen worden nu aangevuld met de Matrix omschrijving i.p.v. de code vanuit de matrix. Daarnaast wordt de tabel onderin ook getoond met de omschrijving i.p.v. de code. Ook actie prijzen vanuit de moeder worden ook alleen doorgevoerd als deze niet 0,00 of leeg is.

6. Overzicht-pagina tonen nadat alle prijswijzigingen van je selectie zijn verwerkt. 

Wanneer in het menupunt [Prijswijzigingen] het filteren op leverancier/productgroep wordt gebruikt en de prijswijzigingen worden van deze selectie verwerkt, dan wordt het filter op leverancier/productgroep 'gereset' zodat de rest van de prijswijzigingen direct getoond wordt.

Bugfixes

1. Vinkje Gevalideerd bij de productkaart gaat aan bij muteren velden.

Bij het wijzigen van een product werd voorheen onterecht het vinkje [Gevalideerd] aangezet. Nu wordt alleen het vinkje gevalideerd aangezet wanneer handmatig het vinkje wordt aangezet of wanneer  via [Bulk opties voor velden] en vervolgens [Segmenten] er gekozen wordt voor "Gevalideerd" is Ja.

Menu's kassa

Functionele wijzigngen

1. Vinkje tonen ja/nee doorvoeren bij wijziging touchknop.

In het menupunt is in het menu de knop [Opslaan en doorvoeren] toegevoegd. Met deze knop kunnen lokale afwijkingen van centrale knoppen t.o.v. de centrale knoppen op het Hoofdkantoor weer gelijk getrokken worden.

Instellingen

Functionele wijzigingen

1. Nieuwe instelling [OrderdelvForceFullDepost] t.b.v. aanbetaling van kioskorders.

Met behulp van een nieuwe vestigingsinstelling, [OrderDelvForceFullDeposit] kan nu worden ingesteld dat voor elke bezorgorder, welke aan de kassa wordt aangemaakt, een aanbetaling verplicht is. 

2. Beveiligingsgroepen kopieren.

het is nu mogelijk om beveiligingsgroepen te exporteren en te importeren. De export wordt gemaakt in een XML bestand en de import kan deze weer terug importeren in XML formaat. Hiervoor zijn twee knoppen toegevoegd [Exporteer en [ Importeer] onder het menu [Beveiligingsgroep bewerken] 

3. Nieuwe instelling: [POSprintListPrice]

Er is een nieuwe instelling die ervoor zorgt dat de advies verkoopprijs van het product ook op de kassabon wordt geprint. Middels de instelling [POSPrintListPrice = True] kan dit worden aangezet. Wanneer de advies verkoopprijs 0 is of gelijk is aan de verkoopprijs wordt de advies verkoopprijs niet getoond. De advies verkoopprijs wordt getoond achter de tekst "Van:".

4. Tonen van [klantvelden] bij de klant in de kassa

Op de klantkaart in de kassa is het nieuwe tabblad [Klantvelden] toegevoegd. Hier worden de velden van de klant getoond. Bij centrale klanten worden de velden van het hoofdkantoor getoond. Bij lokale klanten worden de lokale velden getoond.

5. Nieuwe instelling: [PosPrintProductnr] Printen van de productcode op de kassabon.

Er is een nieuwe instelling die ervoor zorgt dat de ASPOS productcode ook op de kassabon wordt geprint. Middels de instelling [POSPrintProductNr = True] kan dit worden aangezet.

6. Nieuwe instelling: [PickorderFreeStock] virtuele voorraad bij picken niet tonen,

Bij het maken van een picklijst komt de vraag of de virtuele voorraad gebruikt moet worden ja of nee. Het is nu instelbaar gemaakt, om altijd de virtuele voorraad te gebruiken of juist niet. Of dat de vraag nog wel verschijnt bij het aanmaken van de pickorder. Middels de storesetting [PickorderFreeStock] is dit te beheren. De mogelijk opties zijn:

Ja = Bij het aanmaken van de pickorder wordt de virtuele voorraad gebruikt

Nee = Bij het aanmaken van de pickorder wordt de virtuele voorraad niet gebruikt 

Verschillend = Dit is de standaard waarde. De bestaande vraagstelling om de virtuele voorraad te gebruiken ja/nee verschijnt.

7. Betaalsoorten uitbreiden.

Voorheen was het mogelijk om aan een betaalsoort groepen te koppelen waarop de betaalsoort gebruikt mocht worden. Dit was o.a. bij cadeaukaarten en evl-voucher al werkend. Nu is het ook mogelijk om groepen te koppelen aan andere betaalsoorten waarbij een coupon ingesteld kan worden. Het is nu bijvoorbeeld ook bij krantenbonnen mogelijk.

Klanten

Functionele wijzigngen

1. Wijzigingen in kioskorderproces wanneer besteld vanuit een andere vestiging.

Bij het verwerken van een kiosk order wordt nu bij het versturen van de mail dat de order onderweg is/afgehaald kan worden wordt de mail verstuurd naar de originele vestiging. Dit gebeurt natuurlijk alleen als een order wordt afgehandeld door een andere vestiging dan de vestiging waarin de order is aangemaakt.

2. inzien van EVL spaarsaldo bij klanten. Ook zonder EVL beheer website.

Op de klantkaart onder het tabblad [Financieel] worden nu de spaarpunten getoond zoals bekend in EVL. Bij het veld "Spaarpunten" wordt het totaal aantal punten van de klant getoond. Als een klant meerdere passen heeft worden alle punten bij elkaar opgeteld.

3. Transportkosten van transsmart opslaan in de xml van de pakbon

Bij het aanmelden van orders bij transsmart worden nu extra gegeven opgeslagen naast de track en trace code. Deze informatie is ook zichtbaar in de klantorders na het aanmelden van de order onder tabblad [pakbonnen] in de klantorder.

Acties

Functionele wijzigingen

1. Meerdere artikelen in een keer kunnen selecteren voor een actie.

Bij het actietype 'MixMatch' is in het [Product zoeken] scherm een "Selecteer alles" optie toegevoegd 'voorbeeld'. Met deze optie is het mogelijk om alle producten van een pagina in één keer te selecteren om deze vervolgens toe te voegen aan de actie. Wanneer er meerdere pagina's tegelijk moeten worden aan de actie moet het vinkje "Selecteer alles" per pagina worden aangezet. 

2. Automatisch nieuwe regel toevoegen in Acties tijdens opvoeren actieproducten.

Het maken van een 'mixmatch' is versneld door direct de volgende regel(product) toe te kunnen voegen aan de actie zonder eerst weer op toevoegen te drukken.