UIL

VERSIE: 6.0.2023Uil

INHOUDSOPGAVE

ASPOS SELF-CHECKOUT

Functionele wijzigingen

B2B prijzen in de SCO

Wijziging doorgevoerd op de SCO zodat wanneer de setting "BtoBstore" op True staat de excl. BTW prijzen getoond worden. De excl. BTW prijs wordt op de volgende punten getoond.

CN 33573

Verbeteringen

Connectie met Epson printers aangepast t.b.v. de snelheid

Wijziging doorgevoerd zodat het printen van de kassabon vanaf de SCO versneld is.

CN 34363

ASPOS KASSA

Functionele wijzigingen

PIN bon omgebouwd naar Telerik rapportage

Met deze wijziging is de PIN bon uit de transaction extensions gehaald en omgebouwd naar een Telerik rapportage, tevens is er een extra attribuut genaamd "PINRECEIPT" toegevoegd om pinbonnen gemakkelijker te herkennen onder het transactionExtension endpoint.

CN 32710

QR codes van EFSTA in bon versie 3

Wijziging doorgevoerd in de V3 versie van de kassabon zodat de QR codes van EFSTA afgedrukt kunnen worden. Tevens toegevoegd dat in de V3 versie het ordernummer geprint kan worden. Hiervoor zijn een aantal nieuwe row types geïntroduceerd:

Een witregel kan nu worden geprint met het nieuwe line element.

Oude situatie zonder line element:

<row width="40" name="totalline" linespacing="50" />

<row width="42" name="total" size="dblheight" leftmargin="2" linespacing="25">

<column width="4" spacecolumn="true" />

<column width="28" name="desc" alignright="true" />

<column width="1" spacecolumn="true" />

<column width="7" name="amount" alignright="true" />

</row>

Nieuwe situatie met line element:

<line name="total" linespacing="50" />

<row width="42" name="total" size="dblheight" leftmargin="2" linespacing="25">

<column width="4" spacecolumn="true" />

<column width="28" name="desc" alignright="true" />

<column width="1" spacecolumn="true" />

<column width="7" name="amount" alignright="true" />

</row>

Met het nieuwe stroke element is het mogelijk om een horizontale lijn te printen.Hierbij wordt deze, net als bij het line element, alleen afgedrukt als de row met dezelfde naam op de bon afgedrukt wordt. Bijvoorbeeld:

<stroke name="fiscalresultqrcode" width="42" />


Verbeteringen

Vestigingslogo werd niet altijd getoond op de POS

Wijziging doorgevoerd in het ophalen van het te tonen winkellogo op de POS. Hiermee is de procedure robuuster gemaakt. Dit lost het potentiële probleem op waarbij, in sommige gevallen, het verkeerde logo ingeladen werd.

CN 32532

Knoppen onder Kas in/uit uitgelijnd

Wijziging doorgevoerd in de POS zodat de knoppen onder kas in/uit netjes op dezelfde manier zijn uitgelijnd.

CN 28025

PIN bon werd niet geprint

Wijziging doorgevoerd zodat CCV VX820 PIN bonnen weer correct geprint worden.

CN 34212

Aanpassing EVL product voucher bij WT-826 bon printer

Met deze wijziging is er een aanpassing doorgevoerd waardoor, bij het gebruik van de WT-826 bon printer, geen willekeurige tekens meer op de EVL product voucher komen te staan.

CN 33713

Aanpassing weergave decimalen

Met deze wijziging is er een aanpassing doorgevoerd in de weergave van klantorders in de POS. Hier werd het euroteken eerder niet correct getoond.

CN 31533

ASPOS BACKOFFICE

Labels

Functionele wijzigingen

Nieuwe A4 label lay-out Schuermans BV

Nieuw A4 schaplabel geïntroduceerd voor Schuermans BV: Om gebruik te maken van het schaplabel dient de beveilingsingang "Schaplabel-10x3-Schuermans" ingeschakeld te worden, kies vervolgens het labeltype "Schaplabel" en de label layout "Schaplabel-10x-3-Schuermans" om de labels te genereren.

CN 32422

Besteladvies

Functionele wijzigingen

Filter op "franco" in besteladvies

Wijziging doorgevoerd binnen het besteladvies zodat er makkelijker te filteren is op leveranciers waarvan de Franco order waarde is behaald. Hiervoor is er een nieuw gebruikersrecht toegevoegd "Franco filter in besteladvies". Als de gebruiker dit recht heeft komt er in het besteladvies bij het leveranciers filter een optie "franco" die aangevinkt kan worden. Als deze optie is aangevinkt, worden de leveranciers waarvan de franco orderwaarde niet bereikt is buiten de selectie gelaten en wordt het besteladvies opnieuw gefilterd zodat de orderregels van deze leveranciers niet meer zichtbaar zijn.

LET OP:

Op het moment dat het filter aan staat en er wordt een leverancier gewijzigd bij het product zodat de inkoopwaarde wijzigt, kan het zijn dat de franco orderwaarde hierdoor wel of niet bereikt wordt. In dit geval moet er opnieuw gefilterd worden door het vinkje uit en aan te zetten.

CN 33581

Vestigingen

Verbeteringen

Restrictie in bestandsgrootte bij uploaden naar ASPOS

Wijziging doorgevoerd in het uploaden van afbeeldingen en bestanden. Hiermee wordt voorkomen dat er per abuis te grote bestanden geüpload kunnen worden waardoor de site lokaal onbereikbaar wordt.

CN 32673

Rapportages

Verbeteringen

Nieuwe factuur lay-out Faunaland Diertotaal

Nieuwe factuur lay-out genaamd 'TelerikInvoiceFaunalandDiertotaal' geïntroduceerd op basis van de Zandwijk lay-out met een extra toegevoegde kolom voor referenties.

CN 33100

Aanpassingen rapportage Opdrachtbevestiging

Met deze wijziging zijn er diverse aanpassingen doorgevoerd aan het rapport opdrachtbevestiging:

CN 33623

Klanten

Functionele wijzigingen

Klantevents: Tonen onder openstaande taken en filters in klantevents beheer

Met deze aanpassing zijn openstaande klantevents die gekoppeld zijn aan een gebruiker toegevoegd aan het takenoverzicht in de startpagina van de Backoffice. Bij het klikken op een klantevent entry in de pop-up wordt de gebruiker doorverwezen naar de klantevents beheerpagina en worden alle events getoond. Tevens is er een extra klantfilter toegevoegd aan de beheerpagina om makkelijker te kunnen filteren.

Wanneer een gebruiker niet over het recht beschikt om events te bekijken, zal de gebruiker de openstaande taken ook niet te zien krijgen in het takenoverzicht.

Weergave pop-up takenoverzicht

Weergave klantevents beheerpagina met nieuwe filter 

CN 33757

SERVICES

Functionele wijzigingen

REST: Nieuw filter toegevoegd aan transactions endpoint

In de REST services bij het endpoint GET /api/transactions is het nieuwe filter "serialNumber" toegevoegd. Hiermee zijn transacties op te halen op basis van het serienummer bij een transactieregel.

CN 33157

REST: CustomerOrderRepairs endpoints GET/POST

In de REST services is ondersteuning toegevoegd voor "Repair" orders. Bij het POST /api/customer-orders endpoint is het nu mogelijk om direct "RepairOptions" mee te sturen in de order. Dit kan alleen als het orderType van het type "Repair" is.

Deze kunnen vervolgens weer opgehaald worden bij de verschillende GET /api/customer-orders endpoints middels de expand "RepairOptions".

Binnen de "RepairOptions" zijn de expands "LoanProduct", "RepairProduct" en "RepairCenterSupplier" te gebruiken.

Wanneer een repairproduct en/of loanproduct is opgegeven binnen de "RepairOptions" dan worden deze regels (inclusief mogelijke kit-items) toegevoegd aan de customer-order. Het repairproduct moet van het producttype "Repair" zijn. Het loanproduct moet van het producttype "Loan" zijn.

CN 33150

REST: PATCH CustomerOrderRepairs

In de REST services is het nu mogelijk om de nieuwe velden van de "RepairOptions" functionaliteit te patchen. Dit kan middels het bestaande endpoint PATCH /api/customer-orders/{id}.

CN 33317

REST: POST process CustomerOrderRepairs

In de REST services is het nu mogelijk om de status van een "RepairOrder" aan te passen. Dit kan middels het nieuwe endpoint POST /api/customer-orders/{id}/UpdateRepairStatus.

Dit is alleen mogelijk voor orders van het orderType "Repair". De "RepairOrder" kan naar de volgende statussen worden aangepast: 

Het is niet mogelijk om een orderstatus naar beneden aan te passen. Bij het wijzigen van de status wordt automatisch een event aangemaakt van het type "RepairStatusChanged". Hierin wordt aangegeven van welke status - naar welke status wordt gewijzigd. Dit event is gekoppeld aan de order.

Bij een wijziging van de status "ToBeApproved" naar "Approved" wordt in het veld "priceApprovedDate" de huidige datum + tijd gezet.

Bij een wijziging naar de status "Ready To Invoice" worden de orderregels op gepakt gezet. (ToDeliveryQuantity zelfde als besteld aantal)

CN 33151

REST: Puntenhistorie ophalen voor klanten of contactpersonen

In de REST services, bij het endpoint GET /api/customer-card-transactions, is het nu mogelijk om de puntenhistorie per klant of per contactpersoon op te halen. Dit kan middels de volgende nieuwe parameters:

Daarnaast komt ook het nieuwe veld "cardNumber" terug. Dit is het EVL pasnummer.

CN 33242

REST: Gebruikers ophalen middels /api/group-users

In de REST services is het nu mogelijk om gebruikers op te halen via het valkUserId. Dit kan middels het nieuwe endpoint: GET /api/group-users/{valkUserId}.

CN 32469

REST: Vertalingen meegeven bij POST /api/brands

In de REST services bij het endpoint POST /api/brands is het nu mogelijk om direct de diverse vertalingen van een merkomschrijving mee te geven.

In de REST services is het nu ook mogelijk om vertalingen te beheren. Zo kunnen er vertalingen opgehaald, aangemaakt, gewijzigd en verwijderd worden. Op dit moment wordt dat alleen nog ondersteund voor merken (ProductBrands). In de toekomst wordt dit verder uitgebreid.

Het beheren van de vertalingen kan middels de diverse endpoints onder het nieuwe menu "Translations".

CN 32666

REST: Nieuwe velden bij POST /api/security-calls

In de REST services bij het endpoint POST /api/security-calls is een aantal nieuwe velden toegevoegd die gebruikt kunnen worden. De volgende velden zijn toegevoegd: 

CN 33704

Verbeteringen

REST: WarrantyEndDate in een transactie op kunnen slaan bij de POST transaction

In de REST services is het nu ook mogelijk om bij de endpoints POST /api/transaction-extensions en PATCH /api/transaction-extensions/{id} de transactie extensie "WarrantyEndDate" te gebruiken.

CN 33156

REST: Veld "isBlocked" toegevoegd bij het customers endpoint

In de REST services is het nu mogelijk om bij de endpoints POST /api/customers en PATCH /api/customer/{id} het veld "blockedReasonCodeId" mee te geven / aan te passen (reden van klant blokkade). Dit moet een Id zijn van de redencode "geblokkeerd". Dit nieuwe veld wordt nu ook opgehaald bij de verschillende GET /api/customers/xxx endpoints.

Bij het endpoint PATCH /api/customer/{id}/store-settings/{storeId} is het mogelijk om een klant te blokkeren middels het nieuwe veld "isBlocked": true. De klant wordt dan op StoreGroupCustomer niveau geblokkeerd.

CN 31681

REST: Nieuw endpoint toegevoegd bij CustomerOrders

In de REST services hebben we een nieuw endpoint toegevoegd bij de CustomerOrders:

DELETE /api/customer-orders/id

Met dit endpoint is het alleen mogelijk om customer-orders die nog geen orderlines hebben te verwijderen aan de hand van het id nummer.

CN 33318

REST: Nieuwe velden toegevoegd bij CustomerOrders

In de REST services is het nu mogelijk om bij de endpoints POST /api/customer-orders en PATCH /api/customer-orders de volgende velden mee te geven:

Deze velden worden ook opgehaald bij de GET /api/customer-orders.

Daarnaast hebben wij in de REST services, bij de POST en PATCH van /api/customer-order-lines, het veld "WarrantyInDays" toegevoegd. Deze wordt ook opgehaald in de GET /api/customer-order-lines en elke expad met customer-order-lines.


CN 33155

REST: Filteren op status van een repair bij ophalen klantorders

In de REST servcices bij het endpoint GET /api/customer-orders is een aantal nieuwe filters toegevoegd:

CN 34072

REST: Niet bestaande gebruiker levert foutmeldingen op bij verschillende endpoints

In de REST services is een bug opgelost dat wanneer de ASPOS RESTgebruiker niet bestond dat dit bij verschillende endpoints foutmeldingen opleverde. Nu wordt er geprobeerd om de gebruiker aan te maken. Als deze al bestaat, dan wordt dit niet gedaan.

CN 34369

Patches


Paymentservice aangepast zodat er een melding komt dat de betaling niet is gelukt zodra de connectie verbroken wordt.

TN 1133319


Wijziging doorgevoerd zodat, bij het kopiëren van producten, de omschrijving van het originele product niet gewijzigd wordt als de setting "MultiLanguage" op true staat.

TN 1134748


Wijziging doorgevoerd in de omschrijvingen van de EdenRed en Sodexo betaalwijze. Deze werden onterecht naar EFT gezet.

TN 1134748


Wijziging doorgevoerd zodat, wanneer de setting "VATStackApiKey" leeg is, de VATcheck via de REST API niet af gaat.

LET OP: Als de storesetting leeg is gaat de VATCheck wel af in de Backoffice.

TN 1135758


Wijziging doorgevoerd waarbij de bezorgdatum niet mee werd gegeven in de XML request naar nShift.

TN 1133747


In de REST services is een wijziging doorgevoerd waarbij, bij het ophalen van een transactie via het endpoint GET /api/transactions, een foutmelding werd getoond wanneer de transactie een verwijderd product bevatte en er een expand op "Product" werd gedaan.

TN 1133939


Wijziging doorgevoerd zodat, bij het versturen van een aanbetalingsmail met CCV PayByLink QR code, de betaling juist wordt doorgestuurd als het een decimaal bedrag betreft.

TN 1134842


Wijziging doorgevoerd zodat, als er gebruik wordt gemaakt van de MultiLanguage functionaliteit, de omschrijving van een merk correct getoond wordt bij het openen van het merk. In plaats van de omschrijving van het merk dat daarvoor geopend was.

TN 1135492


Wijziging doorgevoerd in de LincSafe koppeling zodat het afronden met of zonder bon wordt ondersteund.

TN 1136402


Wijziging doorgevoerd waarbij factuurbetalingen en orderaanbetalingen uitgesloten werden van retouren.

TN 1135748


Aanpassing gemaakt in de validatie van btw-nummers in de REST services waarbij Belgische btw-nummers eindigend op 97 niet werden herkend.

TN 1137598


Wijziging doorgevoerd in de POS zodat als er gebruik wordt gemaakt van de prijs uit de barcode bij wichtprodcten en er een actie actief is de prijs uit de barcode 1-op-1 wordt overgenomen. Hiervoor wordt de actiekorting op 2 decimalen afgerond, wat er voor zorgt dat bij hogere aantallen er een kleinere kans op afrondingsverschillen is.

TN 1136878


Wijziging doorgevoerd op de V3 kassabon waarbij de afronding van totaalbedragen niet naar verwachting werd getoond.


TN 1134307


Wijziging doorgevoerd zodat gebroken aantallen niet meer worden doorgestuurd naar de discount optimizer. Dit zorgt ervoor dat de actie berekening beter kan omgaan met wicht acties met prijsbarcodes. 


TN 1136136


Wijziging doorgevoerd die voorkomt dat mails gegenereerd vanuit een ontvangst op "te verzenden" blijven staan.


TN 1137342


In de REST services zijn performances fixes doorgevoerd in de receivings validator. Dit vanwege orders die al uitgeleverd waren maar toch de status "open" bleven houden.


TN 1134952


Wijziging doorgevoerd, zodat bij het direct betalen van een baliefactuur aan de POS het wisselgeld op de pakbontransactie niet als afronding wordt geboekt.


TN 1138991


In de REST services is een bug opgelost waarbij in de customer-order op de orderLine het discountAmountExclTax veld (kortingsbedrag) niet meer werd gevuld.


TN 1137335


In de mailservice hebben we een aanpassing gedaan zodat een mail niet meerdere keren verstuurd wordt wanneer er meerdere mailservices tegelijk draaien.


TN 1135600


In de mailservice hebben we een aanpassing gedaan zodat een mail niet meerdere keren verstuurd wordt wanneer er meerdere mailservices tegelijk draaien.


TN 1135600


Aanpassingen doorgevoerd in het label "Schaplabel- 10x3 Schuermans". Font spacing gewijzigd zodat bedragen boven de €100,- correct worden getoond. Ook is een aanpassing gedaan die ervoor zorgt dat de labels niet standaard 30x gegenereerd worden maar op basis van het aangegeven aantal.


TN 1139200


Aanpassing gemaakt waarbij de SCO handmatig herstart moest worden als de sessie verlopen was. Dit gebeurt vaak 's nachts middels een app pool recycle. Oplossing doorgevoerd die ervoor zorgt dat de SCO automatisch ververst in deze situatie.


TN 1140829


Wijziging doorgevoerd zodat de status van een ontvangst niet wordt aangepast als deze op 1 tabblad wordt verwerkt en vervolgens op een ander tabblad wordt opgeslagen.

De melding dat de ontvangst niet kan worden geüpdatet omdat deze al verwerkt is wordt weggeschreven in serilog:

MVC - 🆂🆀🅻 Receiving 19949 is already processed. It can't be updated.

LET OP!

Het werken in meerdere tabbladen wordt afgeraden.


TN 1138238


Wijziging doorgevoerd zodat de kolom "90 dgn" in het besteladvies consistent gevuld wordt. Zowel bij het berekenen van het besteladvies als bij het handmatig toevoegen van producten.

TN 1138938


Wijziging doorgevoerd zodat klantkortingsacties in combinatie met gebroken wicht artikelen naar verwachting afgaan. 

TN 1140824


Wijziging doorgevoerd in de web services van de POS zodat het storeID voortaan wordt meegegeven bij het ophalen van EVL informatie. Wanneer de EVL instellingen op winkelniveau zijn gevuld wordt voortaan eerst naar dit niveau gekeken voordat er wordt teruggevallen op het bovenliggende niveau.

TN 1137318


Aanpassing doorgevoerd in de inkoopordermodule waardoor het niet meer mogelijk is om PDFs dubbel te uploaden door een eerder geüpload bestand te verwijderen en direct een andere toe te voegen. 

TN 1139431


Wijziging doorgevoerd zodat een inkooporder vanuit een klantorder met de juiste incl. en excl. BTW prijzen in de database komt te staan.

TN 1138918


Aanpassing doorgevoerd in de logica van het doorvoeren van prijswijzigingen met de geavanceerde instelling 'PricechangeCheck' op "True". Wanneer een prijswijziging op een tussenliggend niveau gefiatteerd diende te worden, werden de wijzigingen al doorgevoerd op onderliggende niveaus. Dit is met deze wijziging gecorrigeerd.

TN 1131957


In de REST services is een aanpassing gemaakt bij het POST /api/store-job-lines endpoint. Bij het aanmaken van een store-job-line werd in het veld "Datum scan" in de winkeltaak het tijdstip -2 uur weergegeven. Nu vind de juiste tijd conversie plaats.

TN 1140849


Wijziging doorgevoerd in de SCO bij het opwaarderen van cadeau kaart. Het was niet mogelijk om een cadeau kaart op te waarderen wanneer de status van de response van de provider leeg was.

TN 1142361


Aanpassing doorgevoerd in het tellingen menupunt. Bij het starten van een nieuwe deeltelling, veranderde de tekst onder de optie "Alleen geteld voorraad" niet mee, waardoor de corresponderende optie niet naar verwachting werd getoond. Met het vinkje aan wordt de voorraad NIET op nul gezet. Met het vinkje uit wordt de voorraad WEL op nul gezet. (zie onderstaande afbeeldingen)

TN 1142594


Aanpassing doorgevoerd in de Backoffice waarbij de pop-up notificatie de juiste melding weergeeft wanneer een gebruiker de maximale bestandsgrootte van een geüploade afbeelding overschrijdt. 

TN 1142405


Wijziging doorgevoerd in de POS zodat de tekens _ en - geaccepteerd worden bij het invoeren van serienummers, zowel bij de verkoop als inname van cadeaukaarten met deze tekens in het serienummer. De _ en - wordt ook geaccepteerd bij het invoeren van een emailadres in de POS als de setting POSCheckEmail op True staat.

CN 36038


Wijziging doorgevoerd in het label "Hanglabel Bruna" zodat de barcode groter wordt weergegeven en hierdoor beter te scannen is.

TN 1131258


Met deze wijziging is de logica van de optie 'Min/Max overnemen' in het menu schappenplan aangepast zodat deze nu correct met schappenplannen die grote aantallen bevatten kan omgaan.

TN 1141385


Wijziging doorgevoerd zodat op de kopie bon en de rapportage van de pakbon de contactpersoon wordt getoond die gekoppeld zit aan de transactie.

TN 1139765


Wijziging doorgevoerd in het verdelen van kortingen over de regels (o.b.v. POSDivideDiscounts) de verdeelde kortingen worden nu met 4 decimalen berekend i.p.v. met 2 decimalen.

TN 1143910


In de REST services zijn verdere performances fixes doorgevoerd in de receivings validator.

TN 1146607


Diverse aanpassingen doorgevoerd aan het rapport 'Handmatige kortingen':


TN 1138783


Aanpassing doorgevoerd in de SCO waarbij een onterechte foutmelding is verholpen bij het scannen van een actieve klantpas. 

TN 1147641


Aanpassing doorgevoerd waarmee het tonen van logo's op de baliefactuur hersteld is.

TN 1145373


Wijziging doorgevoerd in de threadmonitor van de POS zodat bij een exception op de response of de POS is vastgelopen er niet vanuit wordt gegaan dat de POS is vastgelopen en daardoor opnieuw opstart.

TN 1135289


Database wijziging doorgevoerd zodat de Excl. BTW bedragen op facturen overeenkomen op zowel de artikel- als de totaalregel wanneer korting is verleend via een pakbon.

TN 1144388


Wijziging doorgevoerd zodat op het label "Schaplabel-10x3-Schuermans" de omschrijving gewrapped wordt zodat deze over 2 regels gezet wordt.

TN 1147910


In de REST services is een wijziging doorgevoerd bij de Sync endpoints. De expand op "Translations" gaf niet alle benodigde velden meer terug. Hierdoor de vertalingen niet aan een taal gekoppeld konden worden, enkel "Id" en "Value" waren zichtbaar. Dit is nu opgelost.

TN 1150111


Wijziging doorgevoerd in de POS zodat bij het opstarten de pinlog en de discountoptimizerlog worden opgeschoond.

De pinlog wordt opgeschoond o.b.v. de setting POSEFTRetentionPeriod, de discountoptimizerlog wordt standaard tot 30 dagen terug opgeschoond. Als de pinlogging of de discountoptimizerlog verder teruggaan dan ingesteld in de setting of dan de 30 dagen worden er per keer 20 bestanden opgeschoond.

Het opschonen van de bestanden gebeurt bij het opstarten van de POS, de bestanden die opgeschoond worden, worden weggeschreven in de extended POS logging,


15:24:56.200 ⮜INF⮞ (1) CleanUpLog - Try to delete folder: c:\ASPOS\log\20230330\Extended

15:24:56.201 ⮜INF⮞ (1) CleanUpLog - Try to delete file: c:\ASPOS\log\20230330\discount_optimizer_log.txt

TN 1149602


Aanpassing gemaakt die acties met percentages op wichtproducten (inclusief klantkorting) weer toestaat. De product van-voor actie is echter aangepast en zal altijd wichtproducten uitsluiten van kortingsberekeningen. Om acties met actieprijzen voor wichtproducten actief te laten zijn moeten er product acties van type "wicht" worden aangemaakt.

TN 1143313


Wijziging doorgevoerd die een timeout voorkomt bij het laden van de pagina voor het fiatteren van besteladviezen.

TN 1149253


Wijziging doorgevoerd met betrekking tot het tonen van de actieregels op alle versies van de kassabonnen. In het geval dat een product aan meerdere acties voldeed, werd het kortingsbedrag niet op de bon getoond. Dit is gecorrigeerd door de acties die overschreven worden vervolgens van de bon af te laten halen door de actiemodule zodat alleen de toegepaste acties worden getoond.


TN 1152213