Mike

VERSIE: 6.0.2024Mike

INHOUDSOPGAVE

ALGEMEEN

Upgrade en uitbreiding ASPOS logging

Deze update verbetert de logging functionaliteit en biedt meer gedetailleerde informatie voor betere traceerbaarheid en analyse.

CN 50020

Aanpassing in Adyen pinkoppeling

Er is een aanpassing doorgevoerd in de Adyen pinkoppeling. Vanaf nu wordt er meer applicatie-informatie meegegeven richting Adyen, wat zorgt voor verbeterde integratie en dataverwerking.

CN 49054

Update van TelerikReportServer naar nieuwere versie

De Telerik Report Server is geüpdatet naar een nieuwere versie, wat zorgt voor verbeterde prestaties en functionaliteiten.

CN 50782

Vernieuwd Food-order scherm

We zijn trots om de implementatie van een nieuwe functie in het food-orderscherm aan te kondigen, die de gebruikerservaring verbetert door een duidelijker en intuïtiever selecteerveld te bieden. Hier zijn de belangrijkste wijzigingen:

Stap-voor-Stap optie weergave:
Wanneer een voedselproduct wordt geselecteerd, wordt nu het scherm weergegeven met de beschikbare opties uit kitgroepen en kitproducten in een enkel, stapsgewijs proces.

Geneste Optie behandeling:

Als een optie zelf een eigen kitgroep bevat, zal het selecteren van deze optie een extra stap in de selectieflow introduceren, zodat gebruikers kunnen kiezen uit de opties van de geneste kitgroep.

CN 50782

Vernieuwd Food-order scherm

We zijn trots om de implementatie van een nieuwe functie in het food-orderscherm aan te kondigen, die de gebruikerservaring verbetert door een duidelijker en intuïtiever selecteerveld te bieden. Hier zijn de belangrijkste wijzigingen:

Stap-voor-Stap optie weergave:
Wanneer een voedselproduct wordt geselecteerd, wordt nu het scherm weergegeven met de beschikbare opties uit kitgroepen en kitproducten in een enkel, stapsgewijs proces.

Geneste Optie behandeling:

Als een optie zelf een eigen kitgroep bevat, zal het selecteren van deze optie een extra stap in de selectieflow introduceren, zodat gebruikers kunnen kiezen uit de opties van de geneste kitgroep.

Verbeteringen in cart visualisatie:

Toegevoegde artikelen die opties van andere opties zijn, worden nu met inspringing weergegeven. Deze visuele aanwijzing helpt gebruikers om de hiërarchische relatie tussen hoofdproducten en hun geneste opties beter te begrijpen.

CN 50782

MAUI NarrowCasting (versie 4) scherm aanpassingen:

Het MAUI NarrowCasting-scherm is bijgewerkt om visueel de wijzigingen in de winkelwagentoonstellingen weer te geven, waardoor een consistente en duidelijke gebruikersinterface wordt gegarandeerd.

Deze verbeteringen zullen het voor gebruikers gemakkelijker maken om hun voedselbestellingen te navigeren en aan te passen.

CN 50782

ASPOS KASSA

Verbetering kioskorders op de POS

We hebben de POS geoptimaliseerd voor een betere gebruikerservaring. In de kioskmodus wordt de input van gescande klantpassen nu genegeerd, waardoor onbedoelde wijzigingen worden voorkomen. Klanten kunnen eenvoudig gewijzigd worden door op het bezorgvak onder de klantgegevens te klikken. In alle andere modi blijft de scanfunctionaliteit ongewijzigd en volledig operationeel.


Klik op het bezorgvak onder de adresgegevens om de kiosk order pop-up te openen:

Selecteer een andere klant via de knop 'Wijzigen':

Druk op de knop 'Kopieer' om de adresgegevens van de nieuw geselecteerde klant over te nemen:

CN 48611

Direct e-mailen van pakbontransacties in de POS

Een nieuwe geavanceerde instelling, POSDelvnoteShowPrintOpt, is toegevoegd aan de POS. Wanneer deze instelling is ingeschakeld (standaard uitgeschakeld), kunnen pakbontransacties (aangeslagen via de 'Op rekening' knop) voortaan direct naar de klant worden gemaild in plaats van het genereren van een pakbon PDF. In deze situatie wordt de pakbon doorgestuurd in plaats van de contante factuur layout.

Let op:

CN 50280

Automatische bestelling van Kit- en Kitgroepregels in de POS

Er is een wijziging doorgevoerd in de POS. Vanaf nu worden kit- en/of kitgroepregels automatisch op "besteld" gezet zodra het hoofdproduct via de POS besteld wordt.

CN 50198

Beperking gebruikerswissel in de POS

Een nieuwe wijziging in de POS zorgt ervoor dat gebruikers alleen van gebruiker kunnen wisselen via het gebruikersscherm. Dit betekent dat het niet meer mogelijk is om van gebruiker te wisselen door de pincode in te vullen tijdens een transactie.

Deze functionaliteit kan worden ingeschakeld met de nieuwe instelling "POSUseSwitchForLogin". Wanneer deze instelling op "True" staat, moet je inloggen via het gebruikersscherm. Als de instelling op "False" staat (standaardwaarde), blijft het wisselen van gebruiker via pincode in een transactie mogelijk.

Let op: Als tijdens een transactie een gebruikerspincode wordt ingevoerd, wordt dit nog steeds gezien als een onbekende scancode.

CN 50887

Verbetering POS functionaliteit voor het wijzigen van de transactie

Er is een wijziging doorgevoerd in het POS-systeem. Het "voorgestelde" bedrag wordt nu gewist zodra je teruggaat naar de transactie. Deze verbetering voorkomt dat producten onterecht met een verkeerd aantal op de bon komen te staan.

CN 50928

Uitzetten toetsenbord voor het inloggen op de POS

Met de introductie van de nieuwe geavanceerde instelling POSDisableKeysAtLogin is het mogelijk om het nummeriek toetsenbord op de POS uit te schakelen voor het inloggen. Standaard staat deze instelling uit heeft dit geen gevolgen voor de huidige werkwijze. 

CN 47886

ASPOS BACKOFFICE

Rapportages

Aanpassing pakbon rapportage

Er is een wijziging doorgevoerd aan een klantspecifieke pakbon rapportage naar aanleiding van specifieke wensen van de desbetreffende klant.

CN 49158/50524

Aanpassing factuur rapportage

In lijn met de bovenstaande wijziging op een klantspecifieke pakbon rapportage is ook een factuur rapportage aangepast naar aanlelding van de specifieke wensen van de betreffende klant.

CN 49159/50524

Aanpassing factuur rapportage

We hebben een aantal wijzigingen doorgevoerd in een klantspecifieke factuur rapportage naar aanleiding van bevindingen vanuit de klant.

CN 50473/51118

Aanpassing X-Afslag: optie om klantmarge te verbergen

Met de nieuwe instelling XDemissionHideCustMargin kun je nu bepalen of de klantmarge op de X-afslag wordt getoond. Standaard staat deze instelling op False, waardoor de klantmarge zichtbaar is. Als de instelling op True wordt gezet, wordt de klantmarge verborgen op de X-afslag.

afbeelding X-afslag met marge per klant:

afbeelding X-afslag zonder marge per klant:

CN 48635

Nieuw rapportage Verkopen gesplitst op eindbestemming

Voor de winkels op een luchthaven is het rapport Verkopen gesplitst op eindbestemming gebouwd. Om dit rapport te kunnen gebruiken moet het recht Verkopen gesplitst op eindbestemming worden toegekent aan de beveiligingsgroep. Het rapport kan aangemaakt worden op basis van de volgende filters: 

Let op: Op dit moment is het nog niet mogelijk om de groepering per regio van bestemming te gebruiken. Dit zal in een later stadium worden toegepast.

CN 47887

Producten

Verbeterde OrderDistributionMode 2: automatische inkooporders bij verdeelorders

We hebben de logica van het OrderDistributionMode 2 profiel verbeterd, waardoor bij het aanmaken van een verdeelorder nu automatisch een gekoppelde inkooporder wordt gegenereerd. Deze verbeteringen omvatten:

CN 50203

Wijziging in scancode-invoer voor gebroken aantallen

Er is een wijziging doorgevoerd waarmee bij de scancode nu ook een gebroken aantal kan worden ingevuld. Deze wijziging geldt enkel voor producten van het type "Product".

Deze aanpassing biedt de mogelijkheid om veelvouden in gebroken aantallen in te voeren, zodat het aantal bij de scancode en het aantal in het productveld "Veelvoud" gelijk kunnen zijn aan elkaar.

CN 49068/49161

Wijziging in retourverwerking van producten met veelvoud

Er is een wijziging doorgevoerd zodat producten met een veelvoud nu correct worden retourgenomen met het juiste aantal. Deze aanpassing zorgt ervoor dat retourzendingen nauwkeurig worden verwerkt, waarbij het aantal producten overeenkomt met het opgegeven veelvoud.

CN 50327

Gebruikers

Verbeterde retourfunctionaliteit in de POS: nieuw recht voor retouren zonder bon 

We hebben de retourfunctionaliteit in de POS verder gescheiden met een nieuw gebruikersrecht, "POS Retour zonder bon". Dit recht bepaalt of een gebruiker een retour kan starten zonder de retourbarcode op de kassabon te scannen.

Als een gebruiker dit recht heeft, kan hij of zij een retour starten zonder een kassabon. Gebruikers zonder dit recht moeten de kassabon scannen om een retour te starten.

Let op:
Dit nieuwe recht is standaard toegevoegd aan alle beveiligingsgroepen die al via de POS retouren mochten uitvoeren, zodat de werking voor huidige gebruikers gelijk blijft.

CN 50278

Klanten

Kioskorder voorraad controle aan de POS

Met deze wijziging is de mogelijkheid geïntroduceerd om een verkoop in de POS te blokkeren wanneer het voorraadaantal over meerdere winkels wordt overschreden. Hiervoor is de nieuwe geavanceerde instelling POSStoresToCheckStock geïntroduceerd.

Door één of meerdere winkelcodes op te geven, gescheiden door een pipe-teken (bijvoorbeeld M001|M101), wordt bij het drukken op 'Totaal' in de POS een pop-up melding getoond als het voorraadaantal wordt overschreden.

Let op: Deze functionaliteit werkt niet in combinatie met de instellingen POSUseSupplierInOrderLine en POSCustOrdToPurchOrd.

Weergave instelling:

Weergave pop-up wanneer de totale voorraad over meerdere vestigingen wordt overschreden:

CN 48258

Verbeterde sortering in klant events beheer

Op basis van bevindingen op CN 47952 (versie Lima) is er een wijziging doorgevoerd in de standaard sortering van klant events beheer. Voortaan wordt er standaard gesorteerd op uitvoerdatum, waarbij events zonder uitvoerdatum als eerste worden getoond.

CN 50663

Verbeterde pop-up op basis van instellingen

Er is een wijziging doorgevoerd in de manier waarop de pop-up met klantgegevens werkt bij het invullen van een bekend e-mailadres. Voortaan kijkt de pop-up naar de instelling "ShowCustomersUntilNode" om te bepalen tot welke winkel je bestaande klanten kunt zien. Hierdoor wordt de weergave van klantgegevens beter afgestemd op de specifieke winkelinstellingen.

afbeelding pop-up bestaande klanten mogen gezien:

afbeelding pop-up bestaande klanten mogen niet gezien:

CN 48866

Toegang tot interfiliaal facturen in backoffice 

Er is een aanpassing doorgevoerd in de Backoffice waardoor gebruikers met het recht 'Toon inkoopprijzen' nu de rapportage van interfiliaal facturen kunnen inzien en printen. Deze wijziging is een aanvullende aanpassing op basis van bevindingen na de eerdere communicatie in versie Lima (CN48992).

Werking met het recht aan bij M-klanten: 

Werking met het recht uitgeschakeld bij M-klanten: 

CN 50927

Wijziging in menupunt pakbonnen

Er is een wijziging doorgevoerd in het menupunt "Pakbonnen". De kolom "Kostprijs" is niet meer zichtbaar voor gebruikers die niet de juiste rechten hebben om inkoopprijzen te bekijken.

CN 51185

Afronding orderbedrag bij een aanbetaling

Er is een belangrijke aanpassing doorgevoerd in de klantordermodule van de Backoffice. Bij het plaatsen van een aanbetaling op een klantorder, waarbij het bedrag naar boven is afgerond, kan de aanbetaling nu correct worden aangemaakt zoals verwacht.

Let op: Met deze aanpassing wordt ook de invoer van bedragen met meer dan twee decimalen achter de komma afgekapt in de klantordermodule, om te voorkomen dat er een restbedrag open blijft staan en de aanbetaling niet volledig kan worden geboekt. In de REST API blijft het echter mogelijk om bedragen met meer dan twee decimalen in te voeren.

Weergave gesplitste aanbetaling op een order waarvan het openstaande orderbedrag naar boven is afgerond:

CN 50362

Wijziging in factuurfrequentie op het tabblad financieel

Er is een wijziging doorgevoerd zodat de factuurfrequentie op het tabblad "Financieel" wordt overgenomen van het hoogste niveau. De velden voor factuurfrequentie kunnen niet meer worden aangepast op een lager niveau, tenzij de klant enkel nog op winkelniveau bestaat.

CN 50929

SERVICES

Wijziging in de ESL service voor oude promoties

In de ESL service is een wijziging doorgevoerd om oude promoties in Vusion inactief te maken. Wanneer er geen directe promotie actief is (zoals een van-voor prijs of een korting), sturen we nu de promotie start- en einddatum met de datum 2020-01-01 naar Vusion. Het is niet mogelijk om de promotie te verwijderen bij Vusion, waardoor de prijs van de vorige promotie blijft staan. 

CN 50842

Aanpassing in afronding in de REST Services

In de REST services hebben we een belangrijke wijziging doorgevoerd met betrekking tot afronding. Verschillen in afronding worden nu verrekend op de specifieke regels waarop daadwerkelijk is afgerond.

CN 50906

Uitbreiding REST Services voor vooraanmeldingen

In de REST services bij het endpoint GET /api/purchase-orders is nu de mogelijkheid toegevoegd om vooraanmeldingen en hun regels op te halen. Dit kan door gebruik te maken van de nieuwe expand optie "shipments". De regels van een vooraanmelding kunnen vervolgens worden opgehaald door de expand "shipments" verder uit te breiden met de nieuwe expand optie "lines".

CN 47517

Uitbreiding REST Services voor vooraanmeldingen

In de REST services is bij het endpoint POST /api/receivings een nieuwe functionaliteit toegevoegd. Het is nu mogelijk om een vooraanmelding te koppelen aan een ontvangst door het nieuwe veld "purchaseOrderShipmentId" mee te geven. Dit veld wordt ook geretourneerd bij de verschillende GET /api/receivings endpoints.

CN 47518

Uitbreiding Triggerservices voor vooraanmeldingen

We hebben de bestaande inkooporder triggers uitgebreid. Wanneer de instelling "PurchOrderTrigEnabled" op true staat, worden er nu ook triggers aangemaakt voor wijzigingen aan de eventuele vooruitmelding en vooruitmeldingsregels van een inkooporder.

CN 47519

Verbeteringen aan de REST API voor transactie commit

We hebben een update doorgevoerd in de REST API voor de Transactie Commit functionaliteit. Vanaf nu worden verschillen tussen de transactiewaarde en betalingen die kleiner zijn dan €0,01 geaccepteerd.

CN 50457

Nieuw endpoint toegevoegd aan REST Services

Er is een nieuw endpoint toegevoegd aan onze REST services: GET /api/products/stock-info/productNumbers. Met dit endpoint kunt u voorraadinformatie opvragen op basis van ASPOS-productnummers. U kunt de voorraadinformatie voor meerdere productnummers tegelijk opvragen.

Belangrijk: Voor het opvragen van voorraadinformatie is het noodzakelijk om het volledige productnummer te gebruiken, inclusief eventuele voorloopnullen.

CN 50279

Patches

Wijziging doorgevoerd zodat klantevents van andere winkels, al dan niet aangemaakt voor de eigen winkel, weer geopend kunnen worden.

TN 1240611

Aanpassing doorgevoerd in de POS met betrekking tot acties op kioskorders zodat bij het verdelen van de korting het totaalbedrag dat wordt betaald door de klant en het totaalbedrag op de bon naar verwachting overeen komen. 

TN 1246118

Aanpassing doorgevoerd in de rapportage X-Afslag rapportage met betrekking tot kas in/uit transacties zodat het afrondingsbedrag naar verwachting wordt getoond. 

TN 1246399